Pus kom hjem etter tre år

I tre år var rasekatten Buster søkk vekk. Men like uforklarlig som den forsvant, dukket den opp igjen - ved å banke på hos en nabo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien Steinsvoll på Otta hadde etterlyst Buster både i aviser og radio, og hadde gitt opp håpet om å se kjæledeggen igjen etter forsvinningsnummeret.

- Men det er ikke uvanlig at huskatter kan finne på mye rart - og av og til blir lenge borte fra sine familier, sier førsteamanuensis Hans Petter Kjerstad ved Norges veterinærhøgskole til avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

- Jeg la merke til flere dunk på kjellervinduet, forteller Magnhild Heranger, som bokstavelig talt tok pusen inn fra kulda og forbarmet seg over den inntil kattens rettmessige eier ad omveier fikk høre om katten som plutselig var blitt tatt hånd om i nabolaget.

- Jeg kjente igjen Buster med det samme, og det virket som den dro kjensel på meg også, sier Gunnar Steinsvoll, som med stor glede kunne bringe rasekatten med hjem til tre lykkelige barn.

Buster kjente seg igjen med det samme, og oppsøkte umiddelbart de stedene i huset hvor den tre år tidligere pleide å oppholde seg.

- Har en katt først blitt håndtert av mennesker og har positive erfaringer med disse, husker den veldig godt, sier Hans Petter Kjerstad.

(NTB)