Pus skulle sjekke innholdet. Så var det en fangstfelle

Statens Naturoppsyn og lensmannen i Luster etterforsker kattedrap.

GIKK I MÅRFELLA:  Katten i det som trolig er en mårfelle, ble funnet ved sjøkanten mellom Gaupne og Skjolden i Luster kommune i Sogn og Fjordane søndag 10. april. Katt og felle ble flyttet opp til veien før bildet er tatt. Ingen vet om katten døde momentant. Foto: Privat.
GIKK I MÅRFELLA: Katten i det som trolig er en mårfelle, ble funnet ved sjøkanten mellom Gaupne og Skjolden i Luster kommune i Sogn og Fjordane søndag 10. april. Katt og felle ble flyttet opp til veien før bildet er tatt. Ingen vet om katten døde momentant. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pus har trolig luktet godsaker inne i det som så ut en vanlig trekasse. Eller bare vært nysgjerrig.

Det ble den siste turen.

Forrige søndag ble katten funnet drept inne i en slagfelle, og nå etterforsker lensmannen i Luster i Sogn og Fjordane flere brudd på bestemmelsene i Viltloven og Naturmangfoldsloven om bruk av fangstfeller.

Bildet av den ihjelslåtte katten låst fast i fella ble spredt på sosiale medier, og det er bakgrunnen for at saken fanget interesse hos Statens Naturoppsyn, som har bedt lensmannen etterforske.

Har funnet eieren
Katten i fella ble funnet i sjøkanten mellom Gaupne og Skjolden.

- Katten hørte til i nabolaget. Det er ikke så mange hus der, og vi har fått kontakt med eieren. Men vi har ennå ikke fått avklart hvem som har satt ut fella, sier lensmann Asle Olav Karoliussen i Luster til Dagbladet.

Det er vanlig å fange både mink og mår i området.

Mink blir vanligvis fanget levende i burfeller, og dette dreier seg trolig om en mårfelle som klapper igjen når dyret stikker hodet inn.

Minst tre ulovligheter
Lensmannen lister opp tre klare brudd på lover og regler for fangstfeller:

• Fella skal merkes med navn på den som har satt den ut. Denne fella hadde ingen navn.

• Mårfeller skal plasseres høyt, ikke på bakken.

• Felleåpningen skal være tilpasset dyret som skal fanges slik at for eksempel katter og hunder ikke kommer inn.

Da har lensmannen ikke sjekket om det er brudd på datobestemmelser i forhold til fredning.

- Vi er interessert i tips som kjenner til disse fangstfellene, sier lensmann Asle Olav Karoliussen i Luster til Dagbladet.

Politiet har snakket med vitner, og understreker at fella og katten ble funnet ved sjøkanten. Den er flyttet opp til veikanten, der bildet er tatt.

Katt og felle er borte fra stedet, men bildet er grunn nok til at Statens Naturoppsyn og politiet har reagert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer