Pus verdt 3 millioner bortført

En mystisk tysker skal ha bortført Storbritannias dyreste katt. Den tyrkiske angorakatten «Toni» ble frekt snappet opp i eiernes hage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden «Toni» kan være den siste befruktningsdyktige hannkatten i sin rase, er pusen taksert til nærmere 3,3 millioner norske kroner. De fleste av kattens mannlige artsfrender har nylig dødd i en epidemi i dyrehagen i Ankara.

«Toni» - eller Antonio B. Pinardan - var i sin eiers hage i Lowestoft på den britiske østkysten da en mystisk kvinne skal ha tatt ham med seg. Eieren så at en kvinne stjal katten som lå i en kurv som liknet en reiseveske.

- Jeg ba om å få katten tilbake, sier eieren Collins. - Men kidnapperen mumlet bare noen tyske banneord og løp avgårde. Jeg klarte ikke å holde følge.

«Toni» forsvant i en Peugot med utenlandske kjennetegn, og eierne mener tyven må ha kunnskaper om rasekatter.

Alle britiske havner og flyplasser er alarmert, og familien Collins samarbeider med tysk politi for å finne igjen katten, melder The Times i dag.

RØVET BORT:</B> Antonio B. Pinardan - potent tyrkisk angorakatt - er meldt savnet fra sitt hjem på den britiske østkysten. «Toni» ble sist sett sammen med en bannende tysker.