Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pusegutt ble halshogd

Pusegutt ble torturert og halshogd. Det bestialske overgrepet mot Pusegutt og 20 andre katter har rystet mossingene. Denne uka avgjør politiet om fire menn skal tiltales i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kattene ble halshogd, brent og slept etter biler. Hodet til Pusegutt (5) ble funnet av barn på vei til skolen.

- Finnes det ikke grenser for perversitet? At katter dør i trafikken kan man forsone seg med, men det er ikke lett å forklare barna at familiens Pusegutt ikke kommer hjem fordi voksne har halshogd ham, sier Pusegutts matmor til Dagbladet.

Hun håper de skyldige blir straffet.

Ifølge politiet er saken ferdig etterforsket.

- Vi jobber nå med en endelig siktelse. Påtalebeslutningen vil være klar i løpet av den nærmeste framtid, sier politijurist Tina Aga ved Moss politidistrikt.

Ikke erkjent

Dagbladet møtte i går mannen som er utpekt som hovedmannen av politi og lokalbefolkning.

- Det er ikke jeg som har gjort dette. Jeg har selv både hatt hunder, katter og fugler. Mens jeg sonet en dom i Oslo kretsfengsel i vår, hadde jeg ei rotte, så det sier seg selv jeg er glad i dyr. Politiet har pekt ut meg fordi at jeg har et kriminelt rulleblad, sier den 23 år gamle mannen fra Moss til Dagbladet.

Han sier selv at han er siktet for fem av kattedrapene, men har ikke erkjent noen av forholdene.

Groteske overgrep

Kattene er tatt av dage på verst tenkelige måte. Synet som har møtt eierne har vært grotesk. Kattene har vært halshogd, tent på og slept etter biler til de døde av utmattelse. Drapene har opprørt både politi og lokalbefolkning i Moss.

- De vil kunne bli dømt for skadeverk og brudd på dyrevernloven. Strafferammen for mishandling av dyr er på bøter eller fengsel inntil seks måneder, sier politiadvokat Tina Aga.

Psykolog John Sandstrøm mener at mishandling av kjæledyr som f.eks. katter og hunder er kriminalitet som politiet må ta meget alvorlig.

Personlighetsavvik

- Generelt er det grunnlag for å si at mennesker som mishandler dyr, og samtidig har glede av det, kan ha alvorlige personlighetsavvik, sier Sandstrøm til Dagbladet.

- Når mennesker spikrer levende katter opp på en stolpe, heller bensin over dyrene og tenner på, så avslører dette en følelseskulde som i neste omgang kan bli overført til grov vold mot sakesløse og hjelpeløse mennesker, sier Sandstrøm.

BESTIALSK: Denne katten ble tydeligvis torturert til døde. Sigve Bratseth fant den på vei til jobb.
MALTRAKTERT: Her er enda ett av ofrene i den bestialske kattemordersaken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media