Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pusher klær på Paradise Hotel

ShowTag viser info på PC-skjermen om deltagernes klær når du ser Paradise Hotel.

Lukrativt: Markedet for produktplassering er ifølge ShowTag på 12 milliarder dollar. Nå har selskapet fått kontrakt med TV3-eier MTG. Foto: Anders Horntvedt / Finansavisen.
Lukrativt: Markedet for produktplassering er ifølge ShowTag på 12 milliarder dollar. Nå har selskapet fått kontrakt med TV3-eier MTG. Foto: Anders Horntvedt / Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Enkelte personer i norsk arbeidsliv får betalt for å se på halvnakne fotomodeller av det motsatte kjønn i arbeidstiden. En av dem er Ewald Bos, innholdsansvarlig i Showtag, og en av to ansatte i gründerselskapet ShowTag.

- Ewald har skrevet programvaren som denne plattformen er bygget på. Han bruker ikke bare dagen på å se undertøybilder, sier Jan Biti, til Finansavisen, som er daglig leder i Showtag og partner i investeringsselskapet CoFounder.

«Produktplassering 2.0» er løftet bedriften gir kundene. Produktplassering er en form for markedsføring der et selskap betaler for at deres produkt vises i ett eller flere medier.

Ifølge Biti er dette markedet på 12 milliarder amerikanske dollar i året, skriver Finansavisen.

- Annonsøren får vist frem produktet på skjermen. Så er det bare å krysse fingrene og håpe at annonseplasseringen fører til økt salg. Annonsøren aner ikke på forhånd hvilken effekt plasseringen kan ha, men dette tror vi det er mulig å måle, sier han, til avisen.

Høsten 2017 inngikk Showtag avtale med MTG Ignite, som er en del av Stockholm-baserte MTG. MTG eier blant annet TV3, Viasat 4 og strømmetjenestene Viaplay og Viafree.

Siden midten av februar har selskapets programvare vært aktiv for seere som strømmer Paradise Hotel på Viafree.

Når seeren setter avspillingen på pause, dukker runde symboler, såkalte tags, opp på enkelte av klærne deltagerne har på seg, skriver Finansavisen.

Her kan seeren se hva plaggene heter, hvor man får kjøpt dem, og det er link til annonsørens nettbutikk.

Andre økonominyheter:
Tom Roger hentet 60 mill. - nå vil han på børs
Jan Petter Sisseners favorittaksjer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!