Puslespillet

SANDVIKA (Dagbladet): Politiet i Asker og Bærum etterlyser en ukjent kvinne i etterforskningen av hva som har skjedd med den savnede Magnus Stangeby Hasleto (19). Kvinnen kan være en av de siste som har sett Magnus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siste observasjon

Ifølge et vitne tok Magnus farvel med ei jente utenfor «BI-kjellær'n» der han hadde jobbet som diskjockey. Avskjeden skjedd rundt 03.30-tida natt til 22. desember.

- Et kvinnelig vitne - som kjenner Magnus fra før - mener hun er sikker på at hun så Magnus ta farvel og gi en godnattklem til en kvinne utenfor festlokalet rundt klokka 03.30. Kvinnen satte seg deretter inn i en bil som kjørte av gårde. Vitnet mener Magnus gikk tilbake mot lokalet, men vi vet ikke om han gikk inn igjen. Vi vet ikke hvem kvinnen er, eller hva slags bil hun forsvant i, og vi ønsker at hun tar kontakt med politiet, sier politiavdelingssjef Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt.

Inne på «BI-kjellær'n», der han hadde vært DJ for kvelden, ble Magnus tidligere observert mens han ryddet sammen CD-platene sine, og han ga uttrykk for at han ville hjem.

Etterforskerne ønsker å komme i kontakt med samtlige av de 300- 500 personene som va r på festen. Det er usikkert hva Magnus hadde på seg.

- Han har ikke tatt med seg sin egen ytterjakke, men det betyr ikke at han gikk ut i kulda i bare T-skjorte. Minst en av festdeltakerne har meldt jakka si savnet, så det er mulig at Magnus kan ha tatt feil, eventuelt lånt en annen jakke, sier politiavdelingssjef Olav Brubakk til Dagbladet.

Mobiltelefonsamtalen

Klokka 03.51 ringer Magnus mobiltelefonen til en venn. Han får telefonsvareren, men legger ikke igjen noen beskjed. Koblingen varer i ni sekunder og formidles vie basestasjonen Sandvika Senter, en stasjon som dekker et større område i Sandvika, samt Magnus' bopel, dit han skal ha vært på vei.

- Vi tror at festlokalet begynte å nærme seg tomt på dette tidspunktet, og at samtalen er foretatt på et for oss ukjent sted utenfor festlokalet, sier Søreide.

Politiet kartlegger nå samtlige mobiltelefonbevegelser i Sandvika sentrum i tidsrommet rundt forsvinningen.

Festen

Magnus og hans nærmeste venner arrangerte venners-venner-festen, der politiet antar at det har vært mellom 300 og 500 mennesker. Politiet jobber nå med å kartlegge samtlige som har vært på festen. Politiet toner ned en konflikt Magnus har vært innblandet i i løpet av kvelden som et «bagatellmessig munnhoggeri», som kan ha dreid seg om hvilken type musikk Jonas spilte som festens DJ.

- Vi har vært i kontakt med de personene som var involvert i munnhoggeriet. De forlot festen før den var slutt, og har gjort rede for hva de foretok seg etterpå. Dette er opplysninger som kan alibisjekkes, sier Søreide.

Det var to vektere fra Falken som holdt orden på festen. Politistasjonen i Sandvika ligger like ved festlokalet, og det kom ingen meldinger om bråk på festen til politiet denne kvelden. Det ble nytt alkohol, og flere av de unge festdeltakerne var meget beruset.

- Vi har ingen indikasjoner på at Magnus nøt andre rusmidler enn alkohol, sier Olav Bruba kk.

Skrik i Sandvika sentrum

Flere uavhengige vitner har fortalt at de har hørt skrik komme fra ulike steder i Sandvika sentrum.

- Vi jobber med å kartlegge disse vitneobservasjonene og lokalisere skrikenes utgangspunkt. Ingen av vitnene kan beskrive kilden til skriket, og det er heller ikke unaturlig at det forkommer skriking i sentrum på denne tida av natta, så vi kan for øyeblikket ikke relatere noen av skrikene til forsvinningssaken, sier Tom Søreide.

Magnus' personlighet

Politiet jobber med å kartlegge hvem og hvordan Magnus er. 19-åringen var russ ved Valler videregående skole i vår, og gikk nå på Militærpoliti-skolen på Haakonsvern i Bergen. Han jobbet også som diskjockey på lokale fester.

- Han er en 19 år gammel ungdom, som trivdes godt, og som er veldig savnet hjemme. Han har et stort kontaktnett, og vennene har stilt opp og vist stor omsorg for Magnus, si er Tom Søreide.

Søk i Sandvika

Det er lett etter 19-åringen i store områder i og rundt Sandvika sentrum, med hunder og frivillige fra Røde Kors. Dykkere skjærer hull i isen på den islagte Sandvikselva, og søker i vannet under isen. Disse søkene vil fortsette i flere dager.

Alle som var på festen eller var i Sandvika sentrum mellom 03.00 og 04.30 natt til 22. desember, bes ta kontakt med Asker og Bærum politidistrikt på telefonnummer 67 57 60 00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer