Byrådsleder Raymond Johansen om bomavtalen:

- Puslete, uklar og ikke på greip

Regjeringens bomløsning selges som en miljøseier av Venstre og en bomseier av Frp. Det henger ikke på greip, mener Raymond Johansen

HVA SKJER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) spør hvorfor regjeringen ikke vil signere byvekstavtalen mellom Oslo, Akershus og staten før etter valget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HVA SKJER: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) spør hvorfor regjeringen ikke vil signere byvekstavtalen mellom Oslo, Akershus og staten før etter valget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) stilte fredag et ultimatum til regjeringen om bompenger. Seint fredag kveld var det klart at både Frp, KrF og Venstre stiller seg bak bompengeskissen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er lite imponert:

- Jeg hadde virkelig håpet regjeringen skulle lagt fram en pakke som kunne hjelpe oss å få ned kø, luftforurensing og klimautslipp enda mer. Men etter måneder med forhandlinger og ukesvis med regjeringskrise er det en puslete avtale de har lagt fram, sier Johansen til Dagbladet.

- Puslete?

- I Oslo bevilger vi i år 2,1 milliarder kroner fra bykassa til kollektivtilbudet. Det alene er sju ganger mer enn det regjeringen nå vil gi alle Norges storbyer på deling.

- Gledens dag

Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg mener på sin side at dette er en gledens dag. Han mener bomløsningen er gode nyheter for Oslo.

- Grunnen er at enigheten gir tre milliarder mer til kollektivinvesteringer i Oslo. Det betyr for eksempel en t-baneforbindelse mellom Groruddalen og Ensjøsvingen, som gir muligheter for flere avganger i Oslo, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer