Pusser igjen i morgen

- Da blir det gratis skopuss til første kunde, sier Skopusser-Lars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i dag var 30-åringen på plass ved Norlandia Karl Johan Hotell. Der han har pusset sko det siste året, helt til politiet tok fra ham pusseutstyret. Lars hadde håpet å være tilbake i arbeid i løpet av morgentimene, men måtte utsette åpningen til i morgen.

- Jeg har fått fotskammel og krem. Men jeg har ikke fått kloa i koster og filler ennå. Jeg skal spørre på Norlandia om de har noen håndklær og laken som jeg kan bruke, sier Lars til Dagbladet.

Det er to minusgrader ute, og Karl Johan er full av hutrende folk. Lars sitter oppmot veggen med lua trukket godt ned over ørene og et colabeger med noen slanter foran seg. Skopussejobben ga heller ikke noe utbytte å skryte av. Men han slapp i hvert fall å tigge.

Massiv støtte

- Til vanlig hadde jeg bare rundt fem kunder hver dag. Men folk kom bort og sa «ta noen slanter, så kan du heller pusse skoa mine i morra». Da har jeg i hvert fall tilbudt en tjeneste, sier Lars.

Da Dagbladet først omtalte saken, la vi inn avstemningen «Bør Skopusser-Lars få lov til å fortsette å pusse sko» i artikkelen. Klokka 11.50 i dag har 4824 personer stemt. 98,2 prosent støtter 30-åringen.

Men justisminister Odd Einar Dørum vil ikke ta kritikk. Han måtte forklare seg i Stortingets spørretime i går, og gikk langt i å antyde at politiet aldri har beslaglagt skopusseutstyret til Lars.

Høytidelig åpning

- Tidligere var jeg ikke verdt mer enn en polsk løsbikkje. Det er klart de ikke gidder å skrive en fire siders rapport på meg, sier Lars.

- Jeg synes det var jævlig kjipt av Dørum. Han sier at politiet alltid oppfører seg uklanderlig. Selvfølgelig gjør de det når sjefen sitter i baksetet.

Men i morgen er det fryd og gammen og blanke sko på Karl Johan. Da er Lars tilbake for fullt.

- Jeg rusler ned ved 8-9-tida. Da er det høytidelig åpning. Første skopuss er gratis.

SNART TILBAKE: Lars var på plass i dag også, men er nødt til å tigge mens han venter på å komme i gang med pussingen i morgen.
Leserne ga full støtte til Lars i en avstemning på Dagbladet.no.