Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pusser opp for Mikkel Rev

Kjell Inge Røkke kjøpte hyttetomt på vinteren, og likte det han så. Helt til snøen smeltet og avslørte blanke blikktak på distriktets 30 revefarmer. Men Røkke er selv en lur rev og river i 3 millioner for å få malt takene grønne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hyttepalasset til 100 millioner kroner tar form oppe i åsen i Oppdal, men alt er ikke som det skal være. I dalen under «hytta» ligger revefarmene på rekke og rad, med ståltak som glinser i sola.

- Vi har fått en henvendelse, ja. Røkke lurte på hvor mye det ville koste å male takene slik at de ikke blir så synlige, sier pelsdyroppdretter Hans Petter Rogstad til Dagbladet.

Vantro revefarmere

Oppdretterne visste ikke helt om de skulle ta henvendelsen alvorlig.

- Det er litt voldsomt, men slett ingen dårlig idé, forutsett at noen betaler for det. Takene er jo ikke så pene sett fra åsen, sier oppdretter Stig Storholm.

Kjell Inge Røkke visste ingenting om den særpregede utsikten da han valgte å bygge i Stølen i Oppdal. Takene på revefarmene var nemlig dekket av et tykt lag nysnø. Ifølge Adresseavisen trodde arkitekt Finn Sandmæl, mannen som introduserte Røkke for det attraktive hytteområdet, at skurene ville bli revet på grunn av dårlige tider for pelsdyrnæringen.

Koster flesk

Det blir svært dyrt å kamuflere de mellom 150 og 200 dekarene med ståltak.

- Jeg vil tippe at det vil koste mellom 2,5 og 3 millioner kroner. Et forsiktig anslag er en pris på 200 til 290 kroner pr. kvadratmeter tak. For at malinga ikke skal flasse av, må stålet spesialbehandles, sier malermester Rune Magnussen i Wettegreen Maling og Rehabilitering.

Kjell Inge Røkke vil få med seg flere av hytteeierne for å pynte på dalen.

- Ja, jeg forsto det slik at man skulle spleise på det. Vi fikk bare i oppdrag å finne ut hva det ville koste, og om vi var interessert. Jeg bor selv i åsen og ser selv hvor stygt det er. Jeg kan godt forstå at det ødelegger utsikten, sier Hans Petter Rogstad.

Positive

Ingen av pelsdyroppdretterne som Dagbladet var i kontakt med, hadde noe imot Aksjon kamuflasje.

- Vi lever jo også av turisme, så dette tror jeg blir bra for alle parter, sier Stig Storholm. Heller ikke Oppdal kommune har noe imot maleprosjektet.

- Så lenge vi slipper å betale dette, er det bare å gå i gang, mener varaordfører Jo Rønning.

Trolig kan malejobbe påbegynnes neste sommer.

- Slik jeg ser det, kan det bli plenty med sommerjobb for en del ungdommer. Vi skal gi en tilbakemelding om stemningen, sier Hans Petter Rognstad.

Malekongen sjøl, Kjell Inge Røkke, var ikke tilgjengelig for kommentar i går ettermiddag.

VIL HA BEDRE UTSIKT. Derfor maler han takene grønne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media