Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pusser opp Norges-hotell for 100 millioner

Styreleder Knut Flakk (55) realiserer en gevinst på 100 millioner kroner etter salget i Hexagon Composites. Nå skal han satse mer i norsk reiseliv.

Flytter penger: Investor Knut Flakk vil bruke aksjegevinst på å utvide hotellsatsning. Foto: Finansavisen
Flytter penger: Investor Knut Flakk vil bruke aksjegevinst på å utvide hotellsatsning. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: – Vi skal gjøre en del investeringer innen reiseliv og hotellvirksomhet. Vi bygger ut eksisterende hoteller og ønsker å ha mulighet å gjøre oppkjøp, sier Knut Flakk til Finans­avisen.

Flakk er styreleder i Hexagon Composites og gassbeholderprodusenten er den klart største investeringen i Flakk-systemet.

Fredag solgte han 5,4 millioner Hexagon-aksjer til 27 kroner aksjen gjennom Flakk Investment. Av dette er hele 19 kroner gevinst, ifølge Flakk, som dermed realiserer en fortjeneste på over 100 millioner kroner.

Satser på reiseliv

Parallelt med industrivirksomheten, er ålesunderen engasjert i alt fra hotelldrift og ullklær til helikoptertransport og opplevelsesaktiviteter.

Pengene fra nedsalget i Hexagon skal, i tillegg til gjeldsreduksjon, gjøre gruppen bedre posisjonert med tanke på den økte aktiviteten i det norske reiselivet.

I dag eier Flakk tre historiske og ærverdige hoteller på Nordvestlandet: Hotel Brosundet i Ålesund, Storfjord Hotel i Skodje og Hotel Union Øye ved Norangsfjorden.

– Vi opplever sterk etterspørsel etter eksklusive hotellopplevelser. Planen er i første omgang å utvide Storfjord Hotel, hvor vi allerede er i gang med utbyggingen, sier han.

Han mener terroraktiviteten i flere av Europas største byer de siste årene er en av hovedårsakene til at flere utenlandske turister velger ferie i distriktene i Norge.

– Kroneeffekten er selvfølgelig positiv for oss, men det er også økt tilstrømming av turister til Norge på grunn av terrorhandlingene i resten av verden, mener Flakk.

Rik på skifergassrevolusjon

Flakk Gruppen ble hovedaksjonær i Hexagon-forløperen Norwegian Applied Technology (NAT) allerede på slutten av 90-tallet.

NAT-eide Comrod, som produserte komposittantenner, ble deretter slått sammen med Devold AMTs armeringsvirksomhet innen glassfiber og karbonfiber. Hovedkontoret ble flyttet fra Stavanger til Ålesund og selskapet fikk navnet Hexagon Composites.

Deretter startet en oppkjøpsrunde som blant annet resulterte i at Raufoss-baserte Ragasco og Nebraska-selskapet Lincoln Composites ble en del av Hexagon.

Det er først og fremst USA-satsingen, med salg av tanker til transport av gass etter skifergassrevolusjonen, som har gjort Flakk til milliardær.

Flere økonomisaker:

Hegnar om jakten på de rike

Søndagens aksjetips

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!