Pusser opp og bygger for hundrevis av millioner

Norges rikeste pusser opp. Øystein Stray Spetalen bygger ny bolig på 1.000 kvadratmeter - og gjør om en villa til antisosialistisk museum.

BYGGER:  Øystein Stray Spetalen er i ferd med å realisere byggeplanene og museet på Bygdøy. Her er  Øystein Stray Spetalen fotografert på flyplassen i Marrakech i fordindelse med Petter Stordalens bryllup. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
BYGGER: Øystein Stray Spetalen er i ferd med å realisere byggeplanene og museet på Bygdøy. Her er Øystein Stray Spetalen fotografert på flyplassen i Marrakech i fordindelse med Petter Stordalens bryllup. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Øystein Stray Spetalen sitter med flere eiendommer på Bygdøy og er nå i ferd med å realisere planene for sin supereiendom i Bygdøynesveien 25, skriver Kapital denne uken.

Investoren har nå fått tillatelse til å oppføre en enebolig på 1.000 kvadratmeter, svømmebasseng og innendørs tennisbane på den nær fem mål store tomten.

I tillegg til Bygdøynesveien 25 kjøpte Spetalen også Bygdøynesveien 33 - 35 av Norsk Sjøfartsmuseum i november 2004.

Og planen hans er å gjøre om villaen til et antisosialistisk museum, skriver Kapital.

— Ved hjelp av bilder, bøker, video og foredrag ønsker jeg at folk skal kunne se hvordan sosialismen, nasjonalsosialismen, kommunismen og autoriteter har forgrepet seg på vanlige mennesker og privat eiendomsrett i de landene de har regjert, for eksempel i Øst-Europa, det nasjonalsosialistiske Tyskland, deler av Asia, Cuba og Venezuela, sier Spetalen til Kapital.

River og bygger nytt Bjørn Rune Gjelsten har nylig fått rammetillatelse til å oppgradere strandeiendommen sin på Bygdøy i Oslo med et luksuspalass på 2.000 kvadratmeter.

ENEBOLIGBYGGERE: Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten bygger og bygger. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ENEBOLIGBYGGERE: Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten bygger og bygger. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Kapital kan fortelle at sluttsummen for Villa Gjelsten med tilhørende herligheter vil ende på flere hundre millioner kroner.

Molde-milliardæren er derimot langt fra alene om å investere svimlende summer i bedre bolig. Kjell Inge Røkke har som kjent allerede brukt hundrevis av millioner kroner på å bygge og oppgradere superboligen sin på Konglungen i Asker.

Endte i retten Ole Robert Reitan og kona Monica har pusset opp for 100 millioner kroner, og det gikk ikke bedre enn at deler av regningen måtte avgjøres i retten.

Les også: Dette er Norges dyreste boliger

PUSSET OPP: Ole Robert Reitan og kona Monica Tønnesen Reitan.

FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
PUSSET OPP: Ole Robert Reitan og kona Monica Tønnesen Reitan. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer