Pusser opp og bygger for hundrevis av millioner

Norges rikeste pusser opp. Øystein Stray Spetalen bygger ny bolig på 1.000 kvadratmeter - og gjør om en villa til antisosialistisk museum.

BYGGER:  Øystein Stray Spetalen er i ferd med å realisere byggeplanene og museet på Bygdøy. Her er  Øystein Stray Spetalen fotografert på flyplassen i Marrakech i fordindelse med Petter Stordalens bryllup. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
BYGGER: Øystein Stray Spetalen er i ferd med å realisere byggeplanene og museet på Bygdøy. Her er Øystein Stray Spetalen fotografert på flyplassen i Marrakech i fordindelse med Petter Stordalens bryllup. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Kapital): Øystein Stray Spetalen sitter med flere eiendommer på Bygdøy og er nå i ferd med å realisere planene for sin supereiendom i Bygdøynesveien 25, skriver Kapital denne uken.

Investoren har nå fått tillatelse til å oppføre en enebolig på 1.000 kvadratmeter, svømmebasseng og innendørs tennisbane på den nær fem mål store tomten.

I tillegg til Bygdøynesveien 25 kjøpte Spetalen også Bygdøynesveien 33 - 35 av Norsk Sjøfartsmuseum i november 2004.

Og planen hans er å gjøre om villaen til et antisosialistisk museum, skriver Kapital.

— Ved hjelp av bilder, bøker, video og foredrag ønsker jeg at folk skal kunne se hvordan sosialismen, nasjonalsosialismen, kommunismen og autoriteter har forgrepet seg på vanlige mennesker og privat eiendomsrett i de landene de har regjert, for eksempel i Øst-Europa, det nasjonalsosialistiske Tyskland, deler av Asia, Cuba og Venezuela, sier Spetalen til Kapital.

River og bygger nytt Bjørn Rune Gjelsten har nylig fått rammetillatelse til å oppgradere strandeiendommen sin på Bygdøy i Oslo med et luksuspalass på 2.000 kvadratmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer