Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pusset opp - ble tvangsinnlagt

Mannen pusset opp huset så grundig at legen mente han var sinnsyk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Alenefaren (46) gjennomførte en ekstrem oppussing på sitt eget hus. Så ekstrem og grundig var han at kommunelegen mente at han måtte være gal, skriver VG.

Uten å ha snakket med mannen, fikk legen i samarbeid med barnevernet ham tvangsinnlagt på Haukåsen psykiatrisk sykehus i Sør-Trøndelag.

- Huset måtte jeg bygge om på grunn av fuktskader og for å legge til rette for bruk av rullestol. Det var rotete og tok lang tid fordi jeg hadde dårlig råd. Men jeg var jo ikke sinnsyk for det, sier mannen til VG

Faren hadde selv tatt kontakt med barnevernet fordi han har et krevende barn. Da samarbeidet mellom mannen og kommunen skar seg, ble han mistenkt for å være sinnsyk, skriver VG.

Det psykiatriske sykehuset fant ingenting som skulle tilsi at mannen var syk, og han ble sluppet ut etter ti dager.

46-åringen har krevd erstatning, men tapte saken. Sør-Trøndelag tingrett og Frostating lagmannsrett kritiserer likevel kommunelegen for saksbehandlingen før tvangsinnleggelsen, skriver avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!