Pål Georg Gundersen:  Ruster opp på Geilo. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.
Pål Georg Gundersen: Ruster opp på Geilo. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.Vis mer

Pusset opp for flere hundre millioner på Geilo

- Vi har vind i seilene, sier Pål Georg Gundersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Julen 2014 åpnet Pål G. Gundersen et nyoppusset Vestlia Resort, med rundt 200 rom og blant annet et lite badeland og bowlingbane. Oppussingen hadde en prislapp på rundt 250 millioner kroner.

Blar opp flere millioner Om en drøy uke åpner en 600 kvadratmeter stor konferansesal, og nå håper Gundersen det ikke er lenge til arbeidet kan starte med utviklingen av ytterligere et byggetrinn, som ifølge Finansavisen skal koste rundt 100 millioner kroner.

Gundersen & Co. har ennå ikke fått rammetillatelse av kommunen, men planlegger å bygge 38 rom samt syv leiligheter med to rom hver, over fem etasjer i tillegg til å utvide bespisningsarealene, blant annet for å ha kapasitet til å betjene konferansegjester.

Dobling på to år I 2014, før ombyggingen, hadde Vestlia Resort en omsetning på 42 millioner kroner. Ifølge markedssjef Tom Myrseth i Merkantilbygg var omsetningen rundt 72 millioner kroner i fjor, mens det i år budsjetteres med en omsetning på 85 millioner kroner, mer enn en dobling på to år.

Veksten koster Men det ligger ikke spesielt mye igjen på bunnlinjen: I 2014 var det et minusresultat på snaut to millioner kroner, mens det i fjor ble nullresultat. I år budsjetteres det med et overskudd på 3-4 millioner kroner.

- Vi er, som man forstår, i en vekstfase, sier adm. direktør Roger Espeli i Veslia Resort til Finansavisen.

Flere nyheter: Grimstad-investor slo seg selv konkurs
- 400 energiselskaper kan gå konkurs

Elendige tall fra norsk industri