Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Pusset våpen før drapsdagen

- Drapstiltalte Trond Ramsland pusset våpen kort før hans tidligere kone Ingse Rønnestad ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevdet bistandsadvokat Helge Hansen i Gulating lagmannsrett tirsdag. Hansen fortalte også at han hadde fått indikasjoner på at Ramsland var psykisk ustabil. Hansen var advokat for avdøde Rønnestad. Nå er han bistandsadvokat for hennes to sønner og foreldrene.

Tirsdag møtte han som vitne for å fortelle om den lange perioden med et utall rettsprosesser mellom Ramsland og Rønnestad som gikk forut for drapet i parkeringshuset i Bergen 4. mars i fjor.

Hansen sa at det var sønnene til Ramsland som trolig hadde fortalt moren, Ingse Rønnestad, om våpenpussingen da de var hos faren. Hun hadde så fortalt sin advokat at eksmannen hadde tre våpen, deriblant en Colt.

Rønnestad ble drept av fire skudd fra en Colt, men drapsvåpenet er aldri funnet. Ramsland har benektet at han hadde et slikt våpen hjemme.

Hansen fortalte også at Rønnestad mente den tidligere mannen hennes hadde fått «fyken» i Forsvaret.

- Jeg trodde ikke det kunne være riktig. Jeg hadde lenge undret meg over at Forsvaret kunne ha en mann som Ramsland, men jeg trodde ikke han kunne bli sagt opp, sa Hansen.

Han forklarte i retten tirsdag detaljert om kontakten med Ingse Rønnestad som hennes advokat gjennom mange år. Han førte en rekke prosesser som gjaldt skifte av eiendom etter skilsmissen og barnefordelingssaken. Fem av sakene gikk til Høyesterett etter anker fra Ramsland.

(NTB)

<B>- PUSSET VÅPEN: </B>Bistandsadvokat Helge Hansen hevder at Trond Ramsland pusset våpen kort før hans tidligere kone Ingse Rønnestad ble drept.