– Pussig at de ventet så lenge

Oslo Havns politianmeldelse mistenkelig nær valget, mener Ap-respresentant i havnestyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før helga gikk Oslo Havn til politianmeldelse av Aps toppkandidat i Oslo, Rune Gerhardsen, og deponimotstander Petter Stordalen. Ledelsen i Oslo Havn mener Gerhardsen og Stordalen gjorde noe ulovlig da de den 22. juli i år gikk om bord i en lekter i Oslofjorden i forbindelse med et innslag i NRK Dagsrevyen.

Politisk

Knut Roger Andersen, som selv er styremedlem i Oslo Havn, sier til Dagbladet at han reagerer sterkt på anmeldelsen av Oslo Aps toppkandidat. Han mener at det neppe er tilfeldig at anmeldelsen kommer kloss innpå høstens kommunevalg.

– Rune Gerhardsen og Petter Stordalen tok seg inn på giftdumpingsanlegget i Oslofjorden for halvannen måned siden. Saken ble kjent samme kveld i NRK Dagsrevyen, der de viste tv-bilder av de to idet de går om bord i lekteren. Jeg må si at jeg er forundret over at Oslo havn, uten at vi i havnestyret kjenner saken, har politianmeldt to av byens mest sentrale aktører i kampen mot giftdumpingen, og at et besøk foretatt 22. juli, først blir politianmeldt nå, sier Andersen til Dagbladet.

Han krever derfor svar på flere spørsmål fra ledelsen i Oslo Havn, byrådsleder Erling Lae (H) eller ansvarlig byråd for miljøsaker, Peter N. Myhre (Frp).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer