Pussy-punker-prosessen: Putin planlegger puseplan

Pikante punkere provoserte på presteplass.

I RETTEN: Maria Alekhina, Jekaterina Samutsevitsj og Nadezhda Tolokonnikova, som sammen utgjør punkgruppa Pussy Riot, i glassburet de må sitte i under rettssaken mot dem. Foto: AP / Mikhail Metzel / NTB Scanpix
I RETTEN: Maria Alekhina, Jekaterina Samutsevitsj og Nadezhda Tolokonnikova, som sammen utgjør punkgruppa Pussy Riot, i glassburet de må sitte i under rettssaken mot dem. Foto: AP / Mikhail Metzel / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  De tre jentene i det russiske punkbandet Pussy Riot bør ikke straffes for strengt, mener Russlands president Vladimir Putin.

Maria Alekhina, Jekaterina Samutsevitsj og Nadezhda Tolokonnikova er tiltalt for å ha skapt offentlig uro da de i februar i år tok seg inn på et område reservert for prester i en russiskortodoks domkirke i Moskva og framførte en låt med hard kritikk av president Vladimir Putin.

Jentene ble umiddelbart pågrepet og er varetektsfengslet fram til januar neste år. De tre risikerer å bli dømt til sju års fengsel etter opptrinnet, som har vakt sterke reaksjoner. Konservative reagerte voldsomt på bandets opptreden, samtidig som regjeringsskeptiske og antireligiøse demonstranter, i tillegg til ytringsfrihetsforkjempere og flere studenter, har demonstrert til støtte for de tre.

«Etisk» feil Selv om Putin mener at det «ikke finnes noe bra» med bandets protest, ga han sterke signaler om at han ønsker en mild straff da han snakket med journalister i London torsdag.

- Jeg synes ikke de skal dømmes for strengt for dette, sa presidenten ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer