BEVISSTLØS: Verzilov skal ha blitt dårlig tirsdagen, og først kommet til bevissthet igjen tre dager senere, på fredag. Her er han om bord i flyet på vei til sykehuset i Tyskland. Foto: NTB Scanpix
BEVISSTLØS: Verzilov skal ha blitt dårlig tirsdagen, og først kommet til bevissthet igjen tre dager senere, på fredag. Her er han om bord i flyet på vei til sykehuset i Tyskland. Foto: NTB ScanpixVis mer

Pjotr Verzilov mistenkt forgiftet

Pussy Riot-aktivist flydd til sykehus etter mistenkt forgiftning

Nå lover aktivistgruppa hevn.

Pjotr Verzilov, en aktivist i den russiske protestgruppa Pussy Riot, har blitt flydd til et sykehus i Berlin etter en mistenkt forgiftning, melder BBC.

Den antatte forgiftningen skal ha skjedd mens Verzilov oppholdt seg i den russiske hovedstaden Moskva.

Flydd til Berlin

Etter å ha møtt i retten på tirsdag skal Verzilov ha begynt å føle seg dårlig, og deretter blitt fraktet til sykehuset. Der skal han blant annet ha mistet synet, og fått vanskelig for å snakke.

Venner av Verzilov forteller til avisa Meduza at han lå tre dager på sykehuset, før han kom tilbake til bevissthet på fredagen.

MISTET SYNET: Verzilov skal blant annet ha mistet synet og fått vanskelig for å snakke etter hendelsen. Foto: NTB Scanpix
MISTET SYNET: Verzilov skal blant annet ha mistet synet og fått vanskelig for å snakke etter hendelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha våknet på fredag ble Verzilov fraktet videre til et annet sykehus i Berlin for videre behandling. Flyturen skal ha blitt organisert av den veldedige organisasjonen Cinema for Peace Foundation, som også har hjulpet Pussy Riot tidligere.

Flyet til aktivisten skal ha landet på Schönefeld flyplass kvart på elleve lørdag kveld. Med på flyet var også moren til Verzilov.

Mistenker forgiftning

Ekskona til Verzilov, Nadja Tolokonnikova, som også er medlem av aktivistgruppa Pussy Riot, fortalte den tyske avisa Bild at hun trodde eksmannen hadde blitt forgiftet.

Verzilov er mest kjent for å ha deltatt på Pussy Riots protest under fotball-VM tidligere i år, men har også tidligere vært en prominent figur i motstandsgruppene mot det russiske regimet.

Nå lover Pussy Riot hevn mot de som har gjennomført det de mener er en forgiftning av Verzilov. På Twitter har aktivistgruppa publisert et bilde hvor en rekke maskerte personer poserer sammen med et stort hvitt banner, med teksten «Vi vil straffe dem som forgiftet Peter Verzilov».

Verzilov er både russisk og kanadisk statsborger. Tidligere denne uka gikk Canadas statsminister Justin Trudeau ut og uttrykte bekymring over hendelsen.

- Dette er svært bekymringsfullt, spesielt med tanke på hvordan Russland har opptrådt i England de siste månedene, sa han.

Trudeau henviser da til hendelsene hvor en tidligere russisk agent og andre skal ha blitt forgiftet i den engelske byen Salisbury.

Foreløpig er ikke årsaken til Verzilovs illebefinnende blitt bekreftet.