Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pussy Riot medlem dukket opp i Sibir

I to uker var Nadezjda Tolokonnikova "forsvunnet".

DUKKET OPP: Nadezjda Tolokonnikova har blitt overflyttet til et fengsel i Sibir. AFP PHOTO / MAKSIM BLINOV Scanpix
DUKKET OPP: Nadezjda Tolokonnikova har blitt overflyttet til et fengsel i Sibir. AFP PHOTO / MAKSIM BLINOV Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivisten og Pussy Riot-medlemmet Nadezjda Tolokonnikova (23), som ble dømt til fengsel for å ha kritisert president Putin, er overført til et fengsel i Sibir, opplyser ektemannen hennes.

Familie, venner og støttespillere har vært bekymret etter at de ikke hadde fått livstegn fra henne på over to uker. Men tirsdag opplyste mannen hennes, Pjotr Verzilov, på Twitter at han hadde fått vite at hun nå var på vei fra fengselet i det sentrale Russland til en arbeidsanstalt i Krasnojarsk-regionen i Sibir.

Sammen med to andre medlemmer i punkbandet Pussy Riot ble Tolokonnikova i fjor dømt til to års straffarbeid etter å framført en sang med sterk kritikk av president Vladimir Putin i en katedral i Moskva. Tidligere i år begynte Tolokonnikova å sultestreike i protest mot forholdene i fengselet der hun satt. Streiken ble avsluttet da hun fikk helseproblemer og ble sendt til sykehus der hun ble satt på drypp. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media