Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pussy Riot-medlemmer flyttet til beryktede fengsler

Fengslene er kjent for sine tøffe forhold.

FENGSLET: Pussy Riot-medlemmene Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova ble dømt til to års fengsel i Moskva i august. Foto: AFP/NATALIA KOLESNIKOVA/NTBSCANPIX
FENGSLET: Pussy Riot-medlemmene Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova ble dømt til to års fengsel i Moskva i august. Foto: AFP/NATALIA KOLESNIKOVA/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to fengslede medlemmene av det russiske jentebandet Pussy Riot er flyttet til to beryktede fengsler langt fra Moskva, ifølge advokaten deres. Nadezhda Tolokonnikova er overført til et fengsel i delrepublikken Mordovia, mens Maria Aljokhina er blitt flyttet til området Perm.

Tøffe forhold Ifølge nyhetsbyrået AFP er fengslene og fangeleirene i disse delene av Russland beryktet for sine tøffe forhold.

På grunn av avstanden til Moskva vil det bli vanskelig for kvinnene å få besøk av familiene sine. Til Mordovia er det 440 kilometer, mens det til Perm er 1.150 kilometer. Både Tolokonnikova og Aljokhina har små barn.

Kritiserte Putin De to bandmedlemmene ble dømt til to års fengsel i august, etter at de spilte en låt med skarp kritikk av president Vladimir Putin i en katedral i Moskva.

Ifølge forsvareren Violetta Volkova ble kvinnene flyttet fra den russiske hovedstaden lørdag.

(NTB)