Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pussy Riot-medlemmer har rømt fra Russland

Jaktes av russisk politi.

To års fengsel: Tre av Pussy Riots medlemmer ble tidligere i måneden dømt til to års fengsel. Politiet jakter nå på flere medlemmer. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA
To års fengsel: Tre av Pussy Riots medlemmer ble tidligere i måneden dømt til to års fengsel. Politiet jakter nå på flere medlemmer. Foto: AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bandet melder selv at to medlemmer nå har rømt fra landet for å unngår straffeforfølgelse.

Er på et trygt sted Tre av bandets medlemmer ble 17. august dømt til to års fengsel, etter å ha sunget en sang med svært Putin-kritisk tekst i en Kristus Frelser-katedralen i Moskva i vinter.

Russisk politi gikk tidligere denne uken ut og sa at de leter etter flere av bandets medlemmer.

"To av våre medlemmer har klart å rømme landet, på grunn av forfølgelsen. De rekrutterer utenlandske feminister for å forberede nye aksjoner" meldte twitter-kontoen Pussy Riot Group søndag.

Det er forventet at de tre dømte medlemmene, Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina og Yekaterina Samutsevich, vil anke dommen neste uke.

Flere medlemmer jobber aktivt Tolokonnikovas mann, Pyotr Verzilov sier til Reuters at fordi russisk politi har uttalt at de leter etter flere bandmedlemmer, har de valgt å holde en lav profil.

- De er på et sikkert sted der russisk politi ikke kan nå dem, sier han.

Han legger til at flere medlemmer jobber fortsatt med gruppens arbeid i Russland.

- 12-14 medlemmer befinner seg fortsatt i Russland, og fortsetter arbeidet, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media