Putin: - Det tar 17 minutter for en rakett fra en ubåt utenfor Norge å nå Moskva. Og du vil si at vi handler aggressivt?

Snakker ut om sitt forhold til Vesten.

SNAKKER UT: Russlands president Vladimir Putin avviser at Europa har noe å frykte fra Russland. Her avbildet i Sotsji, Russland, under VM i sjakk i desember i fjor. Foto: Lars Eivind Bones
SNAKKER UT: Russlands president Vladimir Putin avviser at Europa har noe å frykte fra Russland. Her avbildet i Sotsji, Russland, under VM i sjakk i desember i fjor. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den skjerpede tonen mellom Russland og Vesten har utelukkende med provokasjoner å gjøre. Russland har nemlig ikke begått noen feilgrep, gjør president Vladimir Putin helt klart i et stort intervju, skriver Expressen som siterer italienske Corriere della Sera.

Etter mer enn femten år som president eller statsminister i Russland angrer ikke Putin på noen ting, ifølge den italienske avisa.

Putin har gitt et stort intervju i forkant av sitt kommende besøk til Italia og Vatikanet. 10. juni skal den russiske presidenten treffe pave Frans.

- Snakker alvor De italienske journalistene sammenlikner forholdet mellom Russland og Europa med en elsker som har gått sin vei. Putin avfeier dette.

- Vi har aldri behandlet Europa som en elsker. Nå snakker jeg alvor: Vi har tilbudt en langsiktig relasjon. I dag har jeg dog inntrykk av at Europa har forsøkt å bygge sin relasjon til oss ut i fra rent materielle utgangspunkt og utelukkende til Europas fordel. Jeg snakker for eksempel om energi, at vi nektes tilgang på det europeiske markedet med våre varer innen kjernekraft, til tross for de mange avtaler som finnes, sier Putin, ifølge Dagens Nyheter som har oversatt artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer