Angriper: En ukrainsk spesialsoldat ved en veisperring i Slaviansk i dag. Foto: AFP
Angriper: En ukrainsk spesialsoldat ved en veisperring i Slaviansk i dag. Foto: AFPVis mer

Putin: - Det vil bli konsekvenser

Varsler respons på Ukrainsk offensiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands president Vladimir Putin sier at Ukrainas bruk av militærstyrker mot egen befolkning øst i landet vil få konsekvenser.

- Hvis regimet i Kiev har begynt å bruke hæren mot sin egen befolkning inne i landet, da er dette utvilsomt en meget alvorlig forbrytelse, sier Putin på russisk TV, ifølge BBC.

- Dette er bare en straffereaksjon som uten tvil vil få konsekvenser for de som tar disse beslutningene, inkludert for våre mellomstatlige forbindelser, uttalte han.

Fem drept Tidligere i dag kom det melding om at ukrainske kommandosoldater prøver å ta tilbake byen Sloviansk, som er blitt holdt av russisktalende separatister. Operasjonen blir fra Kiev omtalt som en «anti-terror»-operasjon.

Den ukrainske innenriksministeren sier i en uttalelse at de har klarert fire kontrollpunkter som var kontrollerte av seperatistene.

- Under det væpnede sammenstøtet ble fire terrorister eliminert, heter det i innenriksministerens uttalelse. Også en person fra myndighetenes side ble såret i sammenstøtet, ifølge ministeren.

Både pansrede kjøretøy og minst ett helikopter deltok i aksjonen, melder AFP.

Opprørsstyrker har trukket seg tilbake til defensive posisjoner i byen, mens ukrainske soldater har rykket inn i byen, ifølge NTB.

Ukrainske styrker har også fått tilbake kontrollen i Mariupol i Donetsk-regionen, også den øst i landet, ifølge den ukrainske innenriksministeren Arsen Avakov. Ifølge Avakov er rådhuset i byen «frigjort», med viktig hjelp fra sivile aktivister.

Obama ut mot Russland USAs president Barack Obama har også uttalt seg i dag. Han beskylder Russland for ikke å følge opp avtalen som ble inngått i Genève forrige uke. Ifølge avtalen skulle alle illegale væpnede grupper,  inkludert de som hadde tatt kontrollen på offentlige bygg i en rekke byer øst i Ukraina, trekke seg ut.

På en pressekonferanse i Japan sier Obama at Moskva ikke har lykkes i å få slutt på handlingene til militante grupper i regionen. Han advarte videre om at USA har flere sanksjoner klare som de kan sette inn mot Russland.

ADVARER OM KONSEKVENSER:  Russlands president Vladimir Putin. Foto: AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI
ADVARER OM KONSEKVENSER: Russlands president Vladimir Putin. Foto: AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI Vis mer