Putin: - Greta Thunberg en manipulert tenåring

- Hun blir utnyttet av noen grupper.

TALTE: Russlands president Vladimir Putin snakket om miljøikonet Greta Thunberg da han talte på en energikonferanse i Moskva onsdag. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin uttrykte skepsis til miljøikonet Greta Thunberg da han talte på en energikonferanse i Moskva onsdag.

- Greta Thunberg er vennlig, men en dårlig informert tenåring som ble manipulert til å stille urealistiske krav i FN nylig, sa Putin på energikonferansen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sa Putin også at Thunberg beklageligvis blir utnyttet av «noen grupper» som bruker henne til å fremme sine egne mål.

- Prøv å forklare utviklingsland hvorfor de fortsatt skal leve i fattigdom og ikke bli som i Sverige, sa Russlands president i sin tale på energikonferansen.

Ikke navn

Han satte ikke navn på «noen grupper» som han mener utnytter Greta Thunberg til sine egne interesser.

- Hvordan våger dere ? Folk lider, folk dør, heleøkosystemet kolapser, dette er starten på en masseutryddelse, sa den svenske 16-åringen i en sterkt følelsesladd tale i FN 23. september - en tale og en opptreden som preget debatten over store deler av kloden i flere dager.

Det var i august i fjor at den da 15 år gamle klimaforkjemperen ble internasjonalt kjent i forbindelse med en massiv skolestreik sentralt i Stockholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer