Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin: - Moskva har den svarte boksen fra jagerflyet

Vil vente på eksterne eksperter.

BLE SKUTT NED:  Flyet ble skutt ned av tyrkiske myndigheter og styrtet på den syriske siden av grensa. Tyrkia sier de advarte de russiske pilotene ti ganger om at de befant seg inne i tyrkisk luftrom. Putin sier russerne hele tiden var på den syriske siden av grensa. Foto: Haberturk TV
BLE SKUTT NED: Flyet ble skutt ned av tyrkiske myndigheter og styrtet på den syriske siden av grensa. Tyrkia sier de advarte de russiske pilotene ti ganger om at de befant seg inne i tyrkisk luftrom. Putin sier russerne hele tiden var på den syriske siden av grensa. Foto: Haberturk TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russerne har nå den svarte boksen fra jagerflyet som ble skutt ned ved den tyrkiske grensa den 24. november i år.

Det opplyser Russlands president, Vladimir Putin, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- VIL VENTE: Vladimir Putin sier russerne nå har den svarte boksen fra jagerflyet som ble skutt ned ved tyrkisk grense den 24. november, men at de vil vente på utenlandske eksperter med å analysere den. 
Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet
- VIL VENTE: Vladimir Putin sier russerne nå har den svarte boksen fra jagerflyet som ble skutt ned ved tyrkisk grense den 24. november, men at de vil vente på utenlandske eksperter med å analysere den. Foto HANSEN/JON TERJE H. Dagbladet Vis mer

- Moskva har nå den svarte boksen fra jagerflyet, og vil analysere den sammen med utenlandske spesialister, sier Putin.

Ifølge nyhetsbyrået understreker Putin viktigheten av at boksen ikke undersøkes før disse utenlandske ekspertene er til stede. Det kommer ikke fram av AFP's artikkel hvilke eksperter Putin venter på.

17 sekunder Tyrkiske myndigheterhar sagt at de advarte flyet ti ganger før det ble skutt ned og styrtet i Syria. En av de to pilotene døde.

Ifølge AFP melder ga Vladimir Putin ordre om å innføre økonomiske straffetiltak mot Tyrkia etter nedskytinga. Dette kom samme dag som at  president Recep Erdogan rakte ut ei hånd til Russland og ba om unnskyldning.

Det russiske flyet var inne i tyrkisk luftrom i 17 sekunder, ifølge det tyrkiske militæret. De hevder de ikke visste at flyet var russisk da de skjøt det ned.

Lydopptak Det tyrkiske militæret har offentliggjort et lydopptak de sier er fra de tyrkiske pilotene som skjøt ned flyet.

- Endre retning sørover umiddelbart, endre retning sørover, sier piloten på engelsk helt i starten av lydklippet.

De sier de aldri fikk svar fra den russiske piloten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media