Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin: - Russland utleverer ikke sine borgere

USA peker på 13 russere som de mener maipulerte valget i 2016.

UTLEVERER IKKE: Russlands president Vladimir Putin forteller søndag at landet aldri vil utlevere de 13 russerne som er mistenkt for å ha påvirket det amerikanske valget i 2016. Foto: Alexei Druzhinin/ AP/ NTB scanpix
UTLEVERER IKKE: Russlands president Vladimir Putin forteller søndag at landet aldri vil utlevere de 13 russerne som er mistenkt for å ha påvirket det amerikanske valget i 2016. Foto: Alexei Druzhinin/ AP/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin slår fast at Russland aldri vil utlevere 13 russere som USA mener manipulerte det amerikanske valget i 2016.

- Russland utleverer ikke sine borgere, sa Putin til amerikanske NBC news søndag og refererte til landets grunnlov som forbyr utlevering av russiske statsborgere til andre stater.

Putin påpekte derimot overfor kanalen at de 13 russerne verken representerer den russiske stat eller russiske myndigheter. Presidenten fortalte at han har ingen anelse om hva de har drevet med, eller motivene for det de angivelig skal ha gjort.

Presidenten fortalte at Moskva er beredt til å undersøke saken hvis amerikanske myndigheter vil dele sitt etterforskningsmateriale med dem.

I et 37 siders langt tiltaledokument, utarbeidet av spesialetterforsker Robert Mueller, hevdes det at russiske aktører benyttet falske sosiale medier-profiler til å manipulere den amerikanske valget i 2016.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!