Putin: - Ukrainas hær er NATOs nikkedukke

Russlands president Vladimir Putin trapper kraftig opp retorikken mot Ukraina.

SNAKKER TØFFT : Russlands president Vladimir Putin med studenter fra Gorny-universitetet for nasjonale mineral-ressurser i St. Petersburg, EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / Scanpix
SNAKKER TØFFT : Russlands president Vladimir Putin med studenter fra Gorny-universitetet for nasjonale mineral-ressurser i St. Petersburg, EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): - Den ukrainske hæren er ikke lenger en hær, men en fremmedlegion, en NATO-kontrollert fremmedlegion som ikke tjener Ukrainas nasjonale interesser, sa den russiske presidenten Vladimir Putin til studenter i St. Petersburg i ettermiddag.

Vil beherske Russland NATO-sjef Jens Stoltenberg sier ifølge NRK at uttalelsen til Russlands president Vladimir Putin om at NATO har en legion som kjemper sammen med ukrainske styrker i Øst-Ukraina, er tull.

- Påstanden om at det har vært NATO-soldater inne i Ukraina er bare tull. De utenlandske styrkene i Ukraina er russiske.

Stoltenberg sa dette etter et møte med Nato/Ukraina-rådet. Seinere i kveld skal han møte EUs ansvarlige for utenrikspolitikk, Frederica Mogherini, for å koordinere politikken overfor Russland etter helgas opptrapping av konflikten i Ukraina.

Men Putin skrudde ytterligere til retorikken mot både Ukraina og NATO, og sa at målet var å beherske Russland.

- Hæren forfølger andre mål knyttet til geopolitiske mål, og beherske Russland i strid med interessene til det ukrainske folket, sa Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.