Putin åpner døra for Finlands president

Finlands president, Sauli Niinistö, reiser på hastebesøk til Russland for å møte president Vladimir Putin i Sotsji fredag.

HASTEMØTE: Russlands president, Vladimir Putin, til høyre, har innbudt den finske presidenten Sauli Niinistö til et møte i Sotsji ved Svarehavet fredag. De skal drøfte krisa i Ukraina. Dette bildet er fra et tidligere møte mellom de to i Nyagan i Sibir i fjor. Foto: AP / Scanpix / RIA-Novosti, Alexei Druzhinin, Presidentens pressetjeneste i Russland
HASTEMØTE: Russlands president, Vladimir Putin, til høyre, har innbudt den finske presidenten Sauli Niinistö til et møte i Sotsji ved Svarehavet fredag. De skal drøfte krisa i Ukraina. Dette bildet er fra et tidligere møte mellom de to i Nyagan i Sibir i fjor. Foto: AP / Scanpix / RIA-Novosti, Alexei Druzhinin, Presidentens pressetjeneste i Russland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finland er et av de landene i EU som rammes aller hardest av handelskrigen mellom Russland og Vesten i kjølvannet av krisa i Ukraina. Om lag halvparten av alle finske bedrifter vil merke de gjensidige økonomiske straffetiltakene.

UkrainaUnder møtet i Sotsji ved Svartehavet, hvor Vinterolympiaden foregikk i februar i år, skal Sauli Niinistö og Vladimir Putin drøfte krisa i Ukraina, melder den finske presidentens kontor. Men møtet gjelder ikke de straffetiltakene som begge sider retter mot hverandre som følge av denne krisa, sies det offisielt. Det kan virke pussig.

Niinistö sier møtet kom i stand på kort varsel. Og det er forberedt i samarbeid med Finlands vestlige partnere. De må bety de andre medlemslandene i EU. Utenrikssjefen i EU, Catherine Ashton, har innkalt til et ekstraordinært utenriksministermøte fredag i Brussel, samtidig som presidentene i Russland og Finland møtes. Der skal man også drøfte krisa i Ukraina og det stadig mer spente forholdet til Russland.

Godt forhold Finlands statsminister, Alexander Stubb, sier til nyhetsbyrået FNB at møtet er et bevis på de gode bilaterale forholdene mellom Finland og Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer