Putin avviser Trumps Biden-anklager

Russlands president Vladimir Putin avviser USAs president Donald Trumps anklager om Joe Biden og sønnen Hunters påståtte forretningsinteresser i Ukraina og Russland.

KOMMENTERER ANKLAGER: Russlands president Vladimir Putin kommenterer Trump-anklager og åpner for nytt samarbeid. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool / AP NTB
KOMMENTERER ANKLAGER: Russlands president Vladimir Putin kommenterer Trump-anklager og åpner for nytt samarbeid. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin Pool / AP NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under den siste presidentdebatten natt til torsdag norsk tid, tok Trump nok en gang opp temaet om hans utfordrer, Demokratenes Bidens sønn, Hunter. Trump har gjentatte ganger anklaget Hunter for å ha tjent penger på bruk av familienavnet i utlandet.

Tidligere denne måneden publiserte blant annet New York Post en kontroversiell artikkel, der det ble hevdet at Hunter introduserte faren for en ukrainsk forretningsmann da den tidligere visepresidenten var ansvarlig for USAs forhold til Ukraina. Videre het det at Joe Biden hadde sønnens forretningsinteresser i bakhodet i håndteringen av de diplomatiske relasjonene mellom landene.

Joe Biden har avvist anklagene glatt. Nå tar også Russlands president Vladimir Putin til motmæle mot de påståtte interessene.

- Ja, i Ukraina hadde han (Hunter, journ.anm.) tilknytning til et selskap. Det kan hende at han fortsatt har det, jeg vet ikke. Det angår amerikanerne og ukrainerne, sier Putin til en russisk statlig eid TV-kanal, ifølge Reuters.

Putin forteller ifølge Reuters at han er kjent med at Hunter «praktisk talt var med på å bygge opp et selskap», der han «etter alt å dømme tjente gode penger», før han fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer