Putin bekymret for økonomien

Det er grunn til bekymring for den russiske økonomien, sier Russlands president Vladimir Putin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De siste månedene har flere økonomiske indikatorer pekt nedover, og dette gir grunn til bekymring, spesielt på bakgrunn av den usikre utviklingen i den globale økonomien, sa Putin i sin tale om rikets tilstand i nasjonalforsamlingen tirsdag.

- Per i dag har vi bare en relativ økonomisk stabilitet, sa Putin.

Tsjetsjenia

Putin sa at Russland trekker sine styrker ut av Tsjetsjenia etter å ha oppnådd sine viktigste militære mål. Men faren for tsjetsjenske angrep er fortsatt stor, sa han.

Putin ba om ett minutts stillhet for de falne russiske soldatene i Tsjetsjenia. Russlands væpnede styrker har i halvannet år prøvd å få kontroll over Tsjetsjenia, men er stadig utsatt for bakholdsangrep.

- Etter å ha utført sine grunnleggende oppgaver, trekker hæren seg tilbake fra republikken, sa Putin. Hovedoppgaven nå er å bygge Tsjetsjenia opp igjen, og gjenreise de statlige institusjonene.

Sterk stat

Putin understreket i sin tale behovet for en sterk russisk stat. Uten en styrking av maktorganene på alle nivåer, vil det verken kunne oppnås økonomisk eller sosial framgang, sa Putin. Talen ble fjernsynsoverført direkte av den russiske statskanalen RTR.

(NTB)