Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin beskylder Obama for fiendtlig innstilling

Russlands president Vladimir Putin beskylder USAs president Barack Obama for å være fiendtlig innstilt til Russland, og sier at konflikten i Ukraina kan true global stabilitet.

ANKLAGER: Russlands president, Vladimir Putin, mener USAs president, Barack Obama, er fiendtlig innstilt. Foto: AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL / ALEXEY NIKOLSKY
ANKLAGER: Russlands president, Vladimir Putin, mener USAs president, Barack Obama, er fiendtlig innstilt. Foto: AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL / ALEXEY NIKOLSKY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med den serbiske avisa Politika onsdag hevder Putin at sanksjonene som USA og EU har innført mot Russland på grunn av Ukraina hemmer alle forsøk på en fredelig løsning.

- Vi håper våre partnere forstår hvor uansvarlig det er å forsøke å presse Russland, og at de husker risikoen som krangling mellom atommakter kan innebære for den strategiske stabiliteten, sa en offensiv Putin foran et kort besøk i Serbia.

Kommentarene hans var delvis en respons på Obamas uttalelser om at Russlands aggresjon i Ukraina er en trussel på linje med ebola og jihadistene i IS.

- Sammen med begrensningene som er lagt på hele sektorer av vår økonomi, er det vanskelig å kalle en slik innstilling noe annet enn fiendtlig, sa han.

Forbindelsene mellom Russland og USA er på sitt dårligste siden den kalde krigen på grunn av Russlands okkupasjon av Krim og aktive støtte til separatister i Øst-Ukraina. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media