Presset på Russlands president Vladmir Putin er massivt under G20-toppmøtet i Brisbane. Her er han sammen med Storbritannias statsminister David Cameron. Foto: EPA / NTB Scanpix
Presset på Russlands president Vladmir Putin er massivt under G20-toppmøtet i Brisbane. Her er han sammen med Storbritannias statsminister David Cameron. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

Putin blir angrepet av vestlige ledere. Nå forlater han toppmøtet

Reiser hjem tidligere enn planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin akter å forlate G20-møtet tidlig etter kraftige angrep fra vestlige ledere på grunn av Ukraina-krigen.

Avreisen fra Brisbane i Australia framskyndes fordi Putin må i møter i Moskva, bekrefter flere russiske kilder lørdag ettermiddag.

Blant dem som sørget for at G20-møtets første dag lørdag utviklet seg til et verbalt oppgjør om Ukraina-konflikten, var USAs president Barack Obama og Canadas statsminister Stephen Harper.

- Jeg antar at jeg kommer til å ta deg i hånda, men jeg har bare én ting å si til deg: Du er nødt til å komme deg ut av Ukraina, sa Harper til Putin da de to møttes, ifølge Harpers talsmann.

Obama anklaget på sin side Russland for å utgjøre en trussel mot verden gjennom sin opptreden i Ukraina. Russland nekter for å være innblandet i krigen i Øst-Ukraina, hvor lokale myndigheter lørdag formiddag opplyste at ytterligere fem sivile er drept i kamper.

Møtet mellom verdens 20 største økonomiske stormakter varer til søndag.

(NTB)