Putin bryter taushet om Ukraina

Russlands regjering får beskjed om å utvikle handelsavtaler.

I FLÅTEBYEN:  Russlands  president Vladimir Putin og den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu i Sevostopol i Ukraina 28. juli i fjor under en felles markering for den ukrainske og russiske SDvartehavsflåten. Foto: Mikhail Klimentjev, Russlands presidentkontor/RIA-Novosti/AP/NTB Scanpix.
I FLÅTEBYEN: Russlands president Vladimir Putin og den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu i Sevostopol i Ukraina 28. juli i fjor under en felles markering for den ukrainske og russiske SDvartehavsflåten. Foto: Mikhail Klimentjev, Russlands presidentkontor/RIA-Novosti/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russlands president Vladimir Putin har bedt sin regjering om å fortsette arbeidet med utviklingen av handelsavtaler med Ukraina.

Putin ber også regjeringen om å vurdere humanitær bistand til Krim-halvøya, der prorussiske aktivister torsdag okkuperte regionforsamlingen i Simferopol.

Han vil dessuten innlede samtaler med G8-landene og det Internasjonale pengefondet (IMF) om bistand til landet.

Dette er de første beskjedene Putin har gitt regjeringen om Ukraina etter at president Viktor Janukovitsj ble avsatt som president forrige uke.

Lovet 90 milliarder Demonstrasjonene som førte til at Janukovitsj ble avsatt startet da den daværende presidenten takket nei til avtaler med EU til fordel for et tettere samarbeid med Russland.

I desember lovet Putin en krisepakke til Ukraina på rundt 90 milliarder kroner. Russland har imidlertid satt de siste utbetalingene på vent, i påvente av en ny regjering.

(NTB-Reuters).

MUSKLER TIL HAVS:  Russiske og ukrainske militærskip under en mønstring i Sevastopol 28. juli i fjor. Foto: Vasilij Batanov, AFP/NTB Scanpix.
MUSKLER TIL HAVS: Russiske og ukrainske militærskip under en mønstring i Sevastopol 28. juli i fjor. Foto: Vasilij Batanov, AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer