Du leser nå Dagbladet Pluss

Putin-doktrinen: Hellig vrede mot alt som trosser Russland

Den som tråkker Putins Russland på tærne får unngjelde. Det er Putin-doktrinen.

IKKE SELVSKUDD: Russlands president Vladimir Putin på en pressekonferanse i Moskva i forrige uke. AFP PHOTO/YURI KADOBNOV/Scanpix
IKKE SELVSKUDD: Russlands president Vladimir Putin på en pressekonferanse i Moskva i forrige uke. AFP PHOTO/YURI KADOBNOV/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har innført en rekke sanksjoner etter at Tyrkia skjøt ned et russisk jagerfly sist tirsdag. Blant sanksjonene er importforbud av tyrkisk mat, innføring av visumplikt for tyrkiske statsborgere, avlysing av utenriksminister Sergej Lavrovs besøk, som skulle vært sist onsdag, og oppfordring til turistboikott av landet flest russere reiser på ferie til. I tillegg så ble det i går innført importforbud av tyrkiske fotballspillere til Russland.

Summen av russiske sanksjoner er overveldende.

Grunnen til det russiske raseriet er at Tyrkia i forrige uke skjøt ned et russisk jagerfly, der en av de to ombord døde. Tyrkerne sa det befant seg over tyrkisk territorium, mens russerne sa det var over syrisk territorium. Nedskytingen førte til diplomatiske rystelser i den skjøre koalisjonen som både bekjemper - og sier de bekjemper - terrororganisasjonen Den islamske stat, IS.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.