Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin dropper gassledning til Europa

Gazprom-sjef: - Prosjektet er dødt.

 PARKERER PRESTISJEPROSJEKT:  Russland skrinlegger oljeledningen South Stream inntil viderer. President Vladimir Putin kunngjorde beslutningen under et møte i Tyrkais hovedstad Ankara mandag med sin tyrkiske kollega Tayyip Erdogan. Foto: Mikhail Klimentyev/RIA NovostiReuters/NTB Scanpix.
PARKERER PRESTISJEPROSJEKT: Russland skrinlegger oljeledningen South Stream inntil viderer. President Vladimir Putin kunngjorde beslutningen under et møte i Tyrkais hovedstad Ankara mandag med sin tyrkiske kollega Tayyip Erdogan. Foto: Mikhail Klimentyev/RIA NovostiReuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byggingen av den kontroversielle russiske oljeledningen South Stream, som skulle frakte gass til Europa, skrinlegges inntil videre, sier president Vladimir Putin.

Grunnen er at Bulgaria ikke gir grønt lys for byggingen av den delen av oljeledningen som skal gå gjennom bulgarsk territorium.

- Tatt i betraktning at vi ennå ikke har mottatt godkjennelse fra Bulgaria, så regner vi med at vi, den nåværende situasjonen i Russland tatt i betraktning, ikke kan fortsette dette prosjektet, sa Putin i Ankara mandag.

Sjefen for den russiske energigiganten Gazprom, Aleksej Miller, gikk enda lenger og sa rett etterpå at «hele South Stream-prosjektet er dødt».

- Det er over. Det var det, sa Miller kort.

EU truet med straff Russland planla bygging av South Stream-ledningen for å kunne eksportere gass til Europa uten å måtte gå gjennom Ukraina. Ledningen skulle etter planen gå fra Russland via Svartehavet og inn i Bulgaria og videre derfra til andre europeiske land.

Prosjektet hadde byggestart i 2012, der Putin selv sveiset sammen de første delene av gassledningen.

EU har imidlertid truet med å bøtelegge sine medlemsland som deltar i prosjektet, noe som har gjort at Bulgaria ikke har villet godkjenne byggeprosjektet på bulgarsk jord.

Gassrabatt til Tyrkia Den russiske presidenten var i den tyrkiske hovedstaden der han hadde møte med sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan.

Under en felles pressekonferanse etter møtet sa Putin videre at Russland skal øke gasseksporten til Tyrkia med 3 milliarder kubikkmeter i året samtidig som gassprisen til tyrkerne kuttes med 6 prosent.

(NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling