Putin dropper gassledning til Europa

Gazprom-sjef: - Prosjektet er dødt.

PARKERER PRESTISJEPROSJEKT:  Russland skrinlegger oljeledningen South Stream inntil viderer. President Vladimir Putin kunngjorde beslutningen under et møte i Tyrkais hovedstad Ankara mandag med sin tyrkiske kollega Tayyip Erdogan. Foto: Mikhail Klimentyev/RIA NovostiReuters/NTB Scanpix.
PARKERER PRESTISJEPROSJEKT: Russland skrinlegger oljeledningen South Stream inntil viderer. President Vladimir Putin kunngjorde beslutningen under et møte i Tyrkais hovedstad Ankara mandag med sin tyrkiske kollega Tayyip Erdogan. Foto: Mikhail Klimentyev/RIA NovostiReuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Byggingen av den kontroversielle russiske oljeledningen South Stream, som skulle frakte gass til Europa, skrinlegges inntil videre, sier president Vladimir Putin.

Grunnen er at Bulgaria ikke gir grønt lys for byggingen av den delen av oljeledningen som skal gå gjennom bulgarsk territorium.

- Tatt i betraktning at vi ennå ikke har mottatt godkjennelse fra Bulgaria, så regner vi med at vi, den nåværende situasjonen i Russland tatt i betraktning, ikke kan fortsette dette prosjektet, sa Putin i Ankara mandag.

Sjefen for den russiske energigiganten Gazprom, Aleksej Miller, gikk enda lenger og sa rett etterpå at «hele South Stream-prosjektet er dødt».

- Det er over. Det var det, sa Miller kort.

EU truet med straff Russland planla bygging av South Stream-ledningen for å kunne eksportere gass til Europa uten å måtte gå gjennom Ukraina. Ledningen skulle etter planen gå fra Russland via Svartehavet og inn i Bulgaria og videre derfra til andre europeiske land.

Prosjektet hadde byggestart i 2012, der Putin selv sveiset sammen de første delene av gassledningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer