- Putin er en gal mann

Advarer mot Russlands øvelser ved norskegrensa.

KLAR TALE: Russsiske Garry Kasparov var knallhard i sin kritikk av Putin da Dagbladet møtte ham på Stortinget i dag, i forbindelse med initiativet «Sjakk i skolen». Foto: Endre Vellene/Dagbladet
KLAR TALE: Russsiske Garry Kasparov var knallhard i sin kritikk av Putin da Dagbladet møtte ham på Stortinget i dag, i forbindelse med initiativet «Sjakk i skolen». Foto: Endre Vellene/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Putin truer alle med atomvåpen, er svært aggressiv, og har snart brent alle broer. Han må stoppes, sier Garry Kasparov til Dagbladet.

Kasparov - en av tidenes største sjakkspillere - besøkte i dag Stortinget i forbindelse med et møte om prosjektet «Sjakk i skolen».

For både Norges Sjakkforbund, utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og stortingsrepresentantene Abid Raja og Bård Vegard Solhjell var det sjakk, og sjakkens rolle i utdanning, som sto i fokus.

Men Kasparov selv var vel så opptatt av å ytre sin avsky mot Russlands president Vladimir Putin.

Dagbladet intervjuet i helga Putins pressetalmann, som har fulgt Putin tett gjennom 15 år.

- Putin er en gal mann Kasparov er en kjent Putin-kritiker, og har som uttalt mål å velte president Putin og gjenopprette demokratiet i Russland. Kasparov sluttet som profesjonell sjakkspiller i 2005 for å fokusere på politikken og sitt eget forfatterskap.

- Når vi har et land som ledes av en gal mann, må alle være klar over faren som truer, advarer Kasparov.

Han mener at også Norge må ta Putins framferd på største alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.