– Putin er Europas rikeste

Russlands president Vladimir Putin skal være Europas rikeste mann, med en formue på minst 40 milliarder dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Et av selskapene der Putin skal ha eierandeler, er Gazprom. Eierandelen skal være 4.5 prosent. Gazprom samarbeider blant annet med StatoilHydro om å utvikle Stockman-feltet i russisk Arktis. Det norske statlig kontrollerte energiselskapet vil dermed i framtida bidra betydelig til den russiske presidentens personlige formue.

Det er den britiske avisa The Guardian som skriver om Putins formue. Avisas kilde er den politiske analytikeren Stanislav Belkovskij, som har sine opplysninger fra presidentens administrasjon.

Putin er blitt en styrtrik mann som deleier i statlige energiselskaper. Store deler av energisektoren og andre nøkkelindustrier er blitt nasjonalisert i løpet av Putins åtte år ved makta.

Det er ingen hemmelighet at mange politiske topper har skapt seg store personlige formuer som deleiere av disse selskapene. Inntil nå har det vært tabu å omtale Putins personlige formue. Men formuen er nå også omtalt i russisk presse, selv om den ikke er noe tema i de statlige kontrollerte TV-selskapene.

– Kan være mye mer

– Putin har en formue på minst 40 milliarder dollar. Noe maksimumsbeløp vet vi ikke. Jeg vil tro det er en del forretninger jeg ikke vet noe om. Det kan være mer, det kan være nye mer, sier Belkovskij.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer