Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin er klar for å bedre USA-forholdet - og vil bekjempe doping

Holder sin årlige pressekonferanse.

PUTIN SER TILBAKE:  Russiske journalister er på plass for å høre landets president, Vladimir Putin, fortelle om verdens tilstand under hans årlige pressekonferanse i dag. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters / Scanpix
PUTIN SER TILBAKE: Russiske journalister er på plass for å høre landets president, Vladimir Putin, fortelle om verdens tilstand under hans årlige pressekonferanse i dag. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nærmer seg jul og nytt år, og Russlands president Vladimir Putin holder sin årlige pressekonferanse, som tidligere har vart i flere timer. I årets tale sier Putin at Russland er klare for å forbedre båndene til USA. I tillegg er han klar for å samarbeide med den som vil bli valgt til USAs neste president, etter Obama.

Russland viser til sine samtaler med USAs utenriksminister John Kerry tidligere denne uka, og mener at Washington er klare for å «bevege seg framover for å løse saker som bare kan lykkes gjennom felles arbeid», melder nyhetsbyrået Ap.

Økonomi-krise over Vladimir Putin er nå inne i sin tredje periode som president siden 2000, og har kjempet hardt med en økonomisk krise i landet, og en rekke sanksjoner fra verdenssamfunnet på grunn av Russlands annektering av Krim i Ukraina. I talen avblåser Putin den økonomiske krisa - og mener at landet nå er over, eller på toppen, når det gjelder den økonomiske krisa, ifølge BBC.

I løpet av presidentperiodene har Putin slått stadig voldsommere ned mot sine kritikere. Likevel har Forbes kåret Putin til verdens mest mektige person, for tredje år på rad.

Bekjempe doping Putin sier også at Russland vil være med og bekjempe doping i idretten, og vil samarbeide med internasjonale organisasjoner. Årsaken er, ifølge presidenten, at doping ødelegger idrettsutøvernes helse og at de som står bak dopingen må straffes.

- Russland må og vil være klare for en felles kamp mot dopingen, sier Putin.

Innrømmer krigføring Russland er også klare for å løse konflikten i det østlige Ukraina.

- Vi ønsker å få en slutt på konflikten så fort som mulig, sier Putin.

Han oppfordrer den ukrainske regjeringen til å få i stand lokale valg i landet så fort som mulig. Han innrømmer også at Russland har utført militære operasjoner i Ukraina - men at det ikke var russiske styrker der. Det har vært folk i landet som har «utført noen militære oppgaver», var presidentens ord.

Fortsetter krigføring i Syria Når det gjelder Russlands pågående militæroperasjon i Syria, vil den fortsette helt til en politisk prosess settes i gang, er meldingen. Han mener at det er opp til syrerne å bestemme når krigføringen skal slutte for å starte forhandlinger.

- Vi skal ikke være mer syriske enn syrerne sjøl, sier han.

Putin sier også at det er usikkert om Russland trenger en permanent militærbase i Syria, men vektlegger at det må utformes en ny grunnlov i landet.

Sint på Tyrkia Den russiske presidentens tone mot Tyrkia er fremdeles iskald, etter at Tyrkia skjøt ned et russisk krigsfly tidligere denne måneden. Putin sier at han ikke øyner noen muligheter for å bedre de diplomatiske båndene mellom de to landene så lenge Tyrkia har de lederne de har.

TALER:  Vladimir Putin holder i dag sin årlige pressekonferanse i et lokale med over 1400 russiske journalister. Foto: Scanpix
TALER: Vladimir Putin holder i dag sin årlige pressekonferanse i et lokale med over 1400 russiske journalister. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media