Putin får rent flertall

Det går mot rent flertall for Putin i Russland. Klokken fem i dag norsk tid hadde den fungerende presidenten fått nærmere 52 prosent av stemmene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De offisielle tallene fra Russland viser foreløpig en klar seier for Vladimir Putin. Jernmannen i Kreml hadde fått 52.52 prosent av de avgitte stemmene da rundt 95 prosent av stemmene var opptalt i morges.

Neppe mer autoritær

Utenriksminister Thorbjørn Jagland frykter ikke at Russland vil gå i en mer autoritær retning etter at Vladimir Putin er valgt til president, sier han til NRK i dag.

- Det er vanskelig å si hvor Putin vil gå, for han har ikke kommet med så veldig klare utsagn. Det er heller ikke mulig å tolke ham i noen bestemt retning, sier Jagland.

Det så en stund ut til at det skulle gå mot gjenvalg siden Putin lenge ikke kom over 47 prosent av stemmene.

Fiasko for Sjirinovskij

Konkurrenten, kommunistlederen Gennadij Zivganov, fikk rundt 30 prosent av stemmene, men gjorde det allikevel bedre enne ventet. Ultranasjonalisten Vladimir Sjirinovskij har ingen grunn til å juble, etter sin femteplass og 2.7 prosent av stemmene.

Ifølge uttalelser fra Moskva skal valgoppmøtet ha vært stort nok til å godkjennes.

VINNEREN: Ingen tvil om hvem som er seierherren - her under opptellingen tidlig i morges. På dette tidspunktet var 70 prosent av stemmene talt opp.