- Putin feiler i Ukraina

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at han forventer at Sverige og Finland snart blir fullverdige medlemmer av Nato.

KRIG: Under en pressekonferanse i Ankara i Tyrkia den 3. november sier Nato-sjef Jens Stoltenberg at president Putin feiler i krigen i Ukraina. Han sier også at han forventer at Sverige og Finland snart blir fullverdige medlemmer av Nato. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nato-sjef Jens Stoltenberg er på besøk i Tyrkia. Torsdag ettermiddag holder han pressekonferanse sammen med Tyrkias utenriksminister Mevlüt Cavuşoğlu.

Stoltenberg sier at de torsdag har diskutert en rekke temaer, blant annet Sverige og Finlands deltakelse i Nato.

Stoltenberg sier at han anerkjenner Tyrkias bekymringer når det kommer til Sverige og Finlands deltakelse i Nato.

- Denne uka har jeg snakket med ledelsen i både Sverige og Finland, og jeg ønsker velkommen initiativet til begge land til å gjennomføre avtalen med Tyrkia, sier Stoltenberg.

- Sverige og Finland har levert på sine løfter til Tyrkia, sier Stoltenberg, som videre mener at det er på tide å ønske begge landene som fullverdige medlemmer snart.

Stoltenberg sier videre at han og Cavuşoğlu har diskutert situasjonen i Ukraina, og Tyrkias rolle med å forhandle fram kornavtalen mellom Ukraina og Russland.

- President Putin feiler i Ukraina, men han svarer på feilingen med mer brutalitet, sier Stoltenberg.

Understreker at kornavtalen som Tyrkia har forhandlet fram er svært viktig for verden.

- Problemene vi har sett når det kommer til kornpriser, er ikke på grunn av sanksjonene, det er på grunn av krigen i Ukraina. Den varige løsningen her vil være for Putin å avslutte krigen, sier Nato-sjefen.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer