- Putin forlenger krigen i Syria

- Å støtte Assad-regimet er ikke konstruktivt, sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Stavanger  20151012.
NATO-møte Stavanger 2015:
NATO-sjef Jens Stoltenberg taler på NATOs parlamentariske samling i Stavanger. 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Stavanger 20151012. NATO-møte Stavanger 2015: NATO-sjef Jens Stoltenberg taler på NATOs parlamentariske samling i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stavanger (Dagbladet): I talen til NATOs parlamentarikerforsamling i Stavanger i formiddag, sa Stoltenberg at verden har blitt farligere de siste par årene.

- VI har sett dramatiske endringer, fra annekteringen av Krim til den arabiske vårens kollaps. Verden har blitt mindre forutsigbar og farligere, sa Stoltenberg, og viste til terrorangrepet i Tyrkia som det ferskeste eksemplet.

- Russland bekymrer - Vi er også bekymret for Russlands framferd i Ukraina og nå nylig i Midt-Østen, for Russlands uakseptable krenkelse av Tyrkias og NATOs luftrom, og for Russlands militære oppbygning, luftangrep og rakettangrep.

 Russland burde spille en konstruktiv rolle i kampen mot ISIL, men å støtte Assad regimet er ikke konstruktivt. Støtten bidrar til å forlenge krigen. En politisk løsning er mer nødvendig en noen gang, sa Stoltenberg.

Skjørt i Ukraina Han konstaterte at våpenhvilen overholdes i Øst-Ukraina, og at det er oppmuntrende.

- Men situasjonen er skjør. Russland har et særlig ansvar ettersom de fortsetter å støtte separatistene, sa Stoltenberg NATO-sjefen sa at krisa i Syria og i Ukraina understreker betydningen av at NATO ruster opp evnen til å forsvare sine allierte. Han viste til at NATO nå gjennomfører den største forsterkningen i sitt kollektive forsvar siden den kalde krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer