Putin forlot G20-toppmøtet i bråhast etter Ukraina-kjeft

- Ikke enige om alt.

MÅTTE SOVE: Da Vladimir Putin forlot Brisband, sa han blant annet han ville reise seg tidlig for å få seg litt søvn på den lange flyturen til Russland. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix
MÅTTE SOVE: Da Vladimir Putin forlot Brisband, sa han blant annet han ville reise seg tidlig for å få seg litt søvn på den lange flyturen til Russland. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin forlot søndag G20-toppmøtet i Australia før planen, etter å ha måttet tåle krass kritikk for Russlands rolle i Ukraina.

Før Putin steg ombord i flyet i Brisbane holdt han en pressekonferanse der han betegnet toppmøtet som konstruktivt.

- Vi er ikke enige om alt, men diskusjonene på møtet var konstruktive og hjelpsomme, sa Putin.

- Stort feilsteg Den russiske presidenten karakteriserte videre Ukrainas beslutning om å innføre en økonomisk blokade av de separatistkontrollerte delene av Øst-Ukraina som «et stort feilsteg», men ga samtidig utrykk for optimisme.

- Det er gode muligheter for å komme til enighet om en løsning, uansett hvor rart det enn kan høres, men på begge sider må det bygges opp visse strukturerer som kan løse oppgavene man står overfor på en bedre måte, sa Putin.

Kritikken haglet mot Putin under toppmøtet, der Canadas statsminister Stephen Harper slo an tonen under sitt møte på tomannshånd med den russiske presidenten.

- Jeg antar at jeg kommer til å ta deg i hånden, men jeg har bare én ting å si til deg: Du er nødt til å komme deg ut av Ukraina, sa Harper da de to møttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer