Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin forsvarer USA

Russlands president Vladimir Putin avviste fredag pessimistiske meldinger om at den USA-ledede krigen i Afghanistan går dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen lovte at det skulle bli en parade. Vår kollega i USA har ofte sagt at kampen vil vare lenge og være blodig, sa Putin under en pause i samtaler med den tyske forbundskansleren Gerhard Schröder som besøker Moskva.

Putin understreket at USA og Nordalliansen gjør sitt beste for å unngå sivile ofre, og at det gjør oppgaven vanskeligere.

USA har hittil ikke greid å ta til fange eller drepe Osama bin Laden eller Talibans ledere, trass i fire uker med daglig bombing. Amerikanske ledere innrømmer at de er overrasket over Talibans motstandsvilje, men benekter at krigen har endt i en hengemyr.

Etter samtalene sa Putin og Schröder at de står på nesten samme linje når det gjelder den amerikansk-ledede krigen. Begge understreket behovet for å bygge opp en koalisjon for å bekjempe terrorismen etter angrepene i New York og Washington 11. september.

Schröder gjorde en kort stans i Moskva på vei hjem fra en rundtur til Pakistan, India og Kina.

(NTB-Reuters-AFP)

Hele Norges coronakart