Jens Stoltenberg

- Putin gjorde to store feil

Onsdag tar Jens Stoltenberg imot Natos utenriksministre til uformelt møte i Oslo.

Nato-sjef Jens Stoltenberg taler under panelsamtale med utenriksminister Anniken Huitfeldt i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Oslo. Video: Regjeringen.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Putin gjorde to store strategiske feil da han invaderte Ukraina. Det ene var å undervurdere Ukraina og deres militære motstandskraft. Den andre var Natos evne til å støtte Ukraina, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Han taler tidlig tirsdag ettermiddag på et seminar i regi av av Den norske Atlanterhavskomité og Utenriksdepartementet, sammen med utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Stoltenberg er i Oslo i forkant av Natos utenriksministermøte onsdag.

Ministermøte

Samtlige av alliansens utenriksministre er invitert til det som kalles et uformelt utenriksministermøte i Nato-regi, en forberedelse til alliansens toppmøte i Vilnius i juli.

Øverst på agendaen står krigen i Ukraina, og sentralt herunder er landets søknad om å innlemmes i alliansen.

Ukraina ble lovet medlemskap i 2008 og sendte søknaden i fjor høst. Den krever en form for svar på Nato-toppmøtet i juli, dit også Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er ventet.

- Der er det ulike syn. Vi er 31 ulike land, og selvsagt vil det være ulike vurderinger, sa Stoltenberg under seminaret tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer