Putin godkjente nervegiftangrepet personlig - men så begynte spionene å tabbe seg ut

Hundrevis av russiske agenter ble avslørt, og russiske etterretningsoperasjoner over hele verden ble rullet opp.

GA GRØNT LYS: Britisk etterretning er nå sikre på at president Vladimir Putin selv ga grønt lys for operasjonen, der agentene forsøkte å bruke nervegift til å ta livet av Sergej Skripal. Foto: AP / NTB scanpix
GA GRØNT LYS: Britisk etterretning er nå sikre på at president Vladimir Putin selv ga grønt lys for operasjonen, der agentene forsøkte å bruke nervegift til å ta livet av Sergej Skripal. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Britisk etterretning er nå sikre på at president Vladimir Putin selv ga grønt lys for operasjonen, der agentene forsøkte å bruke nervegift til å ta livet av Sergej Skripal.

De har sporet kommandokjeden helt til topps i det russiske statsapparatet - og mener å kunne dokumentere at Putin selv godkjente drapsraidet på britisk jord.

Det melder Daily Telegraph søndag.

Har oversikt

Flere uavhengige kilder hevder etterretningsorganisasjonen som sto bak angrepet – GRU – er lagt død i Storbritannia etter at Skripal-attentatet og flere lignende operasjoner er blitt avslørt. Russerne nekter skyld, og de to Skripal-attentatmennene forsøkte i et famøst TV-intervju å forklare at det hele var en uskyldig guttetur. Dette betyr heller ikke at ikke russerne allerede skal være i gang med å bygge opp et nytt, lignende apparat i Storbritannia.

Men opprullingen av flere omfattende russiske etterretningsoperasjoner, der flere har det til felles at de er slurvete utført, har blitt en kraftig ripe i lakken for den russiske etterretningen.

- Vi er trygge på at vi nå vet alt vi trenger å vite om Salisbury-operasjonen, sier en av flere anonyme kilder til den britiske avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer