Putin hånes etter dette

Bildene fra det internasjonale toppmøtet vekker oppsikt.

VENTER: Russlands president Vladimir Putin latterliggjøres etter å ha blitt tvunget til å vente på flere verdensledere under et toppmøte forrige uke. Foto: Alexandr Demyanchuk / AP / NTB
VENTER: Russlands president Vladimir Putin latterliggjøres etter å ha blitt tvunget til å vente på flere verdensledere under et toppmøte forrige uke. Foto: Alexandr Demyanchuk / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av forrige uke holdt samarbeidsorganisasjonen Shanghaigruppen (SCO) sitt årlige toppmøte i Usbekistan.

Flere statsledere var på plass i den asiatiske republikken i forbindelse med møtet, inkludert Russlands president Vladimir Putin.

Den internasjonale konferansen - som er en av få utenlandsreiser Putin har gjennomført siden invasjonen av Ukraina i februar - førte med seg en rekke offentlige ydmykelser for den russiske presidenten.

- Pinlig

Putin har lenge vært kjent for å komme for seint til viktige møter. Paven, USAs tidligere president Barack Obama og Sveriges konge Carl Gustaf er blant dem som har måtte smøre seg med tålmodighet i møter med den russiske presidenten.

På toppmøtet i Usbekistan fikk han imidlertid smake sin egen medisin, og en rekke bilder av Putin som blir tvunget til å vente på andre verdensledere går nå sin seiersgang i sosiale medier.

Både sittende og stående ble den russiske presidenten avbildet alene ved lenestolene i forkant av møtene med presidentene i Tyrkia, Aserbajdsjan, India og Kina, skriver Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.