- Putin har en kjempefin dag

Stormingen av Kongressen vil bli brukt for alt det er verdt av Kina og Russland, sier eksperter. Propagandakrigen er allerede i gang etter nattas opptøyer.

- BRUTALT VENNSKAP: Donald Trump har en personlig beundring for Vladimir Putin og et slags brutalt vennskap med ham, ifølge forsker Iver Neumann. Nå skal Putin snart forholde seg til Joe Biden som USAs president. Foto: Mikhail KLIMENTYEV / AFK / NTB
- BRUTALT VENNSKAP: Donald Trump har en personlig beundring for Vladimir Putin og et slags brutalt vennskap med ham, ifølge forsker Iver Neumann. Nå skal Putin snart forholde seg til Joe Biden som USAs president. Foto: Mikhail KLIMENTYEV / AFK / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joe Biden ble i natt formelt stemt gjennom Kongressen for å bli USAs neste president.

Men først etter scener som i dag har rystet hele den vestlige verden. Da kongressen satt samlet for å stemme gjennom Biden - en ren formalitet - stormet hundrevis av voldelige demonstranter kongressbygningen.

Bilder av demonstranter som spaserer inn i demokratiets helligdom og vanærer det vil bli stående etter Donald Trumps presidentperiode.

20. januar innsettes Biden.

- Halter på begge bena

Trump er midlertidig utestengt fra alle sosiale medier fordi selskapene mener han oppildnet til opprøret. Derfor kunne han ikke bruke Twitter til å kommentere opptøyene, men i en uttalelse lover han en fredelig maktoverføring.

- Jeg har alltid sagt at vi skal fortsette vår kamp for å sørge for at bare de lovlige stemmene ble telt opp. Mens dette representerer slutten på den mest storslagne førsteperioden i presidenthistorien, er det bare starten på vår kamp for å Make America Great Again, sier han i en uttalelse.

Joe Biden har åpenbart en enorm oppgave foran seg med å samle det amerikanske folk de neste fire åra. Men også internasjonalt har Biden en tøff oppgave med å løfte USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer