LANDET PÅ KRIM-HALVØYA: Reuters melder at russlands president Vladimir Putin har landet på Krim-halvøya på sitt første besøk siden annekteringen. Her fra paraden som feirer seieren over nazistene i 1945, noe russerne feirer 9. mai. REUTERS / Mikhail Klimentyev /RIA Novosti / Kremlin / NTB scanpix
LANDET PÅ KRIM-HALVØYA: Reuters melder at russlands president Vladimir Putin har landet på Krim-halvøya på sitt første besøk siden annekteringen. Her fra paraden som feirer seieren over nazistene i 1945, noe russerne feirer 9. mai. REUTERS / Mikhail Klimentyev /RIA Novosti / Kremlin / NTB scanpixVis mer

Putin har landet på Krim-halvøya

Første besøk siden annekteringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands president Vladimir Putin har landet på Krim-halvøya, på sitt første besøk siden annekteringen, ifølge Reuters.

Putin landet i Sevastopol, der Russlands svartehavsflåte er basert, melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

Besøket skjer i forbindelse med markeringen av seiersdagen, 69 år etter av Sovjetunionen seiret over naziregimet i Tyskland.

Morten Strand kommenterer: Patrioter i alle land, foren dere

Tidligere på dagen talte Putin til veteraner og soldater på Den røde plass under den store militærparaden der, melder NTB.

- Jernviljen til det sovjetiske folket, deres fryktløshet og utholdenhet, reddet Europa fra slaveri. Det var vårt land som jaget nazistene bort og sørget for at de ble fullt og helt ødelagt. De betalte for seieren med millioner av liv og fryktelige lidelser, sa Putin.

Russland har i forbindelse med krisen i Ukraina framstilt de nye myndighetene i Kiev som fascister, noe Ukraina og vestlige land avviser som ren propaganda.

Om lag 11 000 soldater, stridsvogner og pansrede kjøretøy med rakettutskytere deltok i fredagens militærparade i sentrum av Moskva, mens jagerfly dundret i luften ovenfor.

Putin sa også at Russland ikke vil svikte heltene fra andre verdenskrig.

- Vi vil alltid vokte over denne hellige sannheten, som ikke blekner, og vi vil ikke tillate at heltene blir forrådt eller glemmes, de som ikke brydde seg om seg selv idet de sikret verdensfreden, sa Putin.

Dagbladet kommer med mer.

TALTE TIL FOLKET: President Vladimir Putin på Den røde plass i dag. Foto: AP /Pavel Golovkin / NTB scanpix
TALTE TIL FOLKET: President Vladimir Putin på Den røde plass i dag. Foto: AP /Pavel Golovkin / NTB scanpix Vis mer