- Putin har stjålet flere hundre milliarder

En av den russiske presidentens tidligere støttespillere gir ham nå det glatte lag.

BESKYLDES FOR TYVERI:Russlands president Vladimir Putin beskyldes for å stjålet enorme summer fra landet sitt. Foto: Alexei Nikolsky / AP / NTB Scanpix
BESKYLDES FOR TYVERI:Russlands president Vladimir Putin beskyldes for å stjålet enorme summer fra landet sitt. Foto: Alexei Nikolsky / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gang støttet Bill Browder Russlands president Vladimir Putin. Sjefen for Hermitage Capital Management var Russlands største utenlandske investor.

Nå er han svartelistet etter å ha blitt vurdert som en trussel mot rikets sikkerhet.

Kastet ut av Russland Paradigmeskiftet skal ha kommet etter at Putin bestemte seg for å samarbeide med oligarkene i landet, framfor å kjempe mot dem sammen med Browder.

I 2005 ble businessmannen, som nå er bokaktuell, kastet ut av landet.

- Det er tydelig for meg nå, basert på erfaring, at Putin sto bak det hele. Det var ikke slik at han holdt styr på oligarkene, han var den største oligarken, sier Browder til CNN.

Hans advokat, Sergei Magnitsky, døde i 2009 mens han ble holdt i ulovlig varetekt. Den anerkjente advokaten hadde varslet om korrupsjon blant betjenter som jobbet med beskatning.

Den såkalte Magnitskij-saken har ført til en egen lov i USA, som forbyr mange som hadde tilknytning til saken innreise i USA.

- Disse folka drepte Sergei Magnitsky, advokaten min, for penger. De ble rike, de har alle bankkontoer og villaer og biler. Hvorfor skal vi tillate dem å reise til USA, opprette bankkontoer her, bruke de pengene, sier Browder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer