Putin hylles som en helt i Syria og Irak

- Har hevet moralen til det syriske folk.

HYLLES: Forholdet mellom Moskva og Vesten har forverret seg kraftig de siste årene, men ifølge nyhetsbyrået AP har plakater som denne blitt stadig vanligere å se i Syria og Irak de siste ukene. Bildet er tatt under en demonstrasjon i Damaskus i 2011. Foto: AP / NTB Scanpix
HYLLES: Forholdet mellom Moskva og Vesten har forverret seg kraftig de siste årene, men ifølge nyhetsbyrået AP har plakater som denne blitt stadig vanligere å se i Syria og Irak de siste ukene. Bildet er tatt under en demonstrasjon i Damaskus i 2011. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Plakater som hyller den russiske presidenten Vladimir Putin har dukket opp flere steder i Syria og Irak de siste ukene, melder nyhetsbyrået AP.

- Den russiske innsatsen har hevet moralen til den syriske hæren og det syriske folket, sier Dr. Samir Haddad fra Homs til AP. 

- Putin har en stor personlighet og karisma, og det viser seg at verdensledere gradvis begynner å godta hans inngripen i syria, sier han videre. 

- Må behandles skikkelig Forholdet mellom Moskva og Vesten har forverret seg kraftig de siste årene. Putin ble ikke mer populær i USA eller i toppledelsen i NATO etter at Russland tidligere denne måneden fløy de første bombetoktene over det de selv hevder var IS-styrker.

Forrige mandag måtte tyrkiske jagerfly jage vekk et russisk kampfly fra tyskisk luftrom, og så seint som torsdag kveld skal fire russiske missiler som ble skutt mot Syria fra Kaspihavet, ha falt over Iran.

Men like etter at USAs president Barack Obama gikk hardt ut mot Russlands nye rolle i Syria, tok EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker til orde for at Europa nå må strekke ut en vennlig hånd mot øst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.