Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Putin igjen på makttoppen i Russland

Blir leder for Russlands største parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladimir Putin bekrefter at han blir leder for det Kreml-vennlige partiet Det forente Russland og at han også blir statsminister når han går av som president i mai.

- Jeg aksepterer partiets invitasjon. Jeg er rede til å ta på meg ansvaret og bli leder for partiet, sa Putin på en partikonferanse i Moskva tirsdag.

Talen ble sendt direkte på fjernsyn

Mannen som i mai overtar som president, Dmitrij Medvedev, sier at han ikke har noen planer om å bli medlem av partiet.

Han mener at han som landets leder ikke bør være tilknyttet noe bestemt parti.

Det forente Russland har to tredels flertall i Dumaen, den russiske nasjonalforsamlingen. Vervet som partiets «formann» er etablert spesielt med tanke på Putin.

At Putin blir leder av partiet, kan gi ham mer makt på bekostning av den nye presidenten, som var Putins favoritt i presidentvalget.

(NTB)

President Vladimir Putin fikk stor applaus da han tirsdag kunngjorde at han vil lede partiet Det forente Russland, som han selv var med på å stifte. Stillingen vil gi Putin en sentral politisk rolle etter at han går av som president i mai. Putin har også sagt ja til å bli statsminister i regjeringen til president Dmitrij Medvedev. Foto: REUTERS/SCANPIX
President Vladimir Putin fikk stor applaus da han tirsdag kunngjorde at han vil lede partiet Det forente Russland, som han selv var med på å stifte. Stillingen vil gi Putin en sentral politisk rolle etter at han går av som president i mai. Putin har også sagt ja til å bli statsminister i regjeringen til president Dmitrij Medvedev. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
image: Putin igjen på makttoppen i Russland
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media